Danskerne har spyttet i kassen til busreklamer

23. Maj 2016

I de kommende to uger vil de busser, der kører forbi Christiansborg, være prydet med budskabet om, at flygtningebørn skal i skole nu. Udviklingsorganisationen IBIS har nemlig haft held med en alternativ måde at samle penge ind. 1.250 danskere har via mikrobetalinger doneret mere end 45.000 kr. til reklamerne, der skal råbe politikerne op.

10.000 danskere har i løbet af de seneste uger skrevet under på opfordringen om, at ’Flygtningebørn skal i skole nu’, og vi afleverer dem til udenrigsminister Kristian Jensen hurtigst muligt.

Men vi mener også, at de andre politikere på Christiansborg skal høre opråbet. For at det brænder sig fast i deres bevidsthed, har IBIS derfor samlet ind til reklamer på de busser, der konstant kører forbi Christiansborg. Det har 1.250 danskere aktivt valgt at støtte igennem små donationer, hvorfor vi nu kan lade 17 busser (linje 1A, 2A og 9A) køre forbi Christiansborg med budskabet i de næste to uger, dvs. under det humanitære topmøde i Istanbul og Folketingets afslutningsdebat.

”Vi er helt overvældede over den opbakning, vi har fået til den her ret alternative måde at arbejde på. Det er en kæmpestor succes – vi har faktisk været nødt til at booke ekstra busser, fordi så mange har støttet op om ideen,” fortæller IBIS’ kommunikationschef Annelie Abildgaard.

”Nu burde politikerne fange budskabet, de skal jo bare kigge ud ad vinduerne!”

Aktivister foran Christiansborg

I de kommende dage vil der desuden være IBIS-aktivister foran Christiansborg. De vil arbejde med at få endnu flere danskere til at bakke op om budskabet 'Flygtningebørn i skole nu!'. Forbipasserende opfordres til at skrive under og dele deres synspunkter på vores store budskabsvæg, der bliver stillet op på slotspladsen: ”Hvorfor skal flygtningebørn i skole?”

Samtidig vil der ske små events, når busserne kører forbi Christiansborg.

Lidt mere om underskriftindsamlingen

10.000 danskere har indtil nu skrevet under på opfordringen til udenrigsminister Kristian Jensen om at prioritere uddannelse i nødhjælpen. I dag går under to procent af verdens nødhjælp nemlig til uddannelse, og det er alt for lidt. Millioner af flygtningebørn sidder i årevis og rådner op i flygtningelejre uden uddannelse. Vi er nødt til at hjælpe dem, så de kan skabe en fremtid for sig selv og de lande, de forhåbentlig en dag skal vende hjem til.

Praktisk information

Aktivisterne er til stede foran Christiansborg mandag 23. maj klokken 10-13 og tirsdag 24. maj klokken 17-20. Her vil der både være mulighed for interviews og billeder.