"Endelig kan jeg forsørge min familie"

06. Maj 2019
Af
Malene Aadal Bo

Mohamed Atoui er 25 år og var længe arbejdsløs og desperat. Nu er han endelig kommet i job og kan sikre sin familie mad på bordet og et sted at bo.

”Jeg var kun 12 år, da jeg som ældste søn overtog ansvaret for min familie. Min far, mor og tre yngre søskende var pludselig afhængige af mig. I perioder lykkedes det mig nogenlunde at skaffe penge til husleje og mad og betale for min egen og mine søskendes skolegang. Jeg havde en masse småjobs og tjente især ved at sælge salt på gaden. Men så blev min mor syg og havde brug for lægehjælp og medicin.

Jeg var desperat og ledte efter arbejde overalt. Jeg forsøgte også at emigrere til Europa, men også det koster penge, som jeg ikke kunne skaffe. Jeg har ingen uddannelse, og hvis jeg endelig kom til samtale et sted, gik jeg helt i sort og klarede mig dårligt.

Til sidst hørte jeg om Casal Dels Infants, som sammen med Oxfam IBIS hjælper unge som mig i arbejde. De mennesker, jeg mødte her, gav mig håbet igen og gav mig troen på, at jeg har noget at byde på. De brugte deres netværk til at finde et job, der passer til mig og øvede med mig, så jeg kunne klare jobsamtalen godt. Det gjorde hele forskellen.

Nu har jeg fast job med at sortere genbrugstøj på en fabrik her i Tanger. Jeg er sikret mindsteløn og sygeforsikring og kan endda komme til at stige i løn, hvis jeg gør det godt. Endelig kan jeg forsørge min familie. Før var jeg ulykkelig og bekymret, og jeg var holdt op med at tale med nogen. Nu har min familie det godt, og jeg tør endda drømme lidt om fremtiden."

Samarbejdet med Casal Dels Infants er en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram