EU-støttede projekter

en-funded-by-the-eu-pos.png

Den Europæiske Union (EU) er en nøgleaktør, når det kommer til international udvikling og partnerskaber for at fremme målene for bæredygtig udvikling. EU gennemfører sine internationale partnerskaber på forskellige måder:

  • Humanitær bistand gennem Generaldirektoratet for Europæisk Civilbeskyttelse

  • Humanitære Bistandsoperationer (ECHO)

  • Støtte til bæredygtig udvikling gennem Generaldirektoratet for Internationale Partnerskaber (INTPA).

  • Internationale politikker og udviklingspolitikker diskuteres i Europa-Parlamentet.

Oxfam IBIS har langvarig erfaring med at arbejde med EU gennem bevillinger til projekter i Mozambique, Mellemamerika, det regionale Afrika, Sydsudan, Uganda, Burkina Faso og Vestafrika.

EU INTPA er ansvarlige for at formulere EU’s internationale partnerskabs- og udviklingspolitik med det ultimative mål at reducere fattigdom, sikre bæredygtig udvikling og fremme demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet i hele verden.

EU's mission er at bidrage til bæredygtig udvikling, at udrydde fattigdom og fremme fred og beskyttelse af menneskerettigheder gennem internationale partnerskaber, der opretholder og fremmer europæiske værdier og interesser.

samuels-friend-daily-at-school-in-poc-camp-juba-south-sudan-photo-william-vest-lillesoe.jpg
Uddannelsesprojekt i Sydsudan og Uganda
Borgerkrig og blodig konflikt i Sydsudan har betydet, at næsten to millioner børn lige nu står uden adgang til uddannelse. Det gør en ny stor indsats finansieret af EU og Danida og ledet af Oxfam IBIS gøre noget ved. Med godt 40 millioner kroner er vi og vores partnere i færd med at støtte opbygningen af et godt uddannelsestilbud til flygtninge og værtssamfund i Sydsudan og Uganda.
Læs mere
Læs mere om EU's internationale partnerskaber
Igennem internationale partnerskaber bidrager EU til fredsskabelse, bæredygtig udvikling, bekæmpelse af fattigdom og beskyttelse af menneskerettigheder. Det kan du læse mere om her.
Læs mere her
samarbejde-med-fomd.jpg
Vil du gerne indgå i et samarbejde med os?
Kontakt Pia Dyrhagen for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan starte et samarbejde.
Kontakt Pia Dyrhagen