Tema

Vis Trump, at vi ikke glemmer Yemen

Donald Trump har muligheden for at stoppe de forfærdelige bombardementer i Yemen – men han gør intet. Det er ikke til at holde ud til at se på!

Hver dag bliver 27 uskyldige kvinder, mænd og børn dræbt i Yemen, fordi Saudi Arabien og deres venner i koalitionen bliver ved med at bombe.

Sidste år lagde vi pres på den danske regering for at få dem til at forbyde våbensalg til Saudi Arabien. Og det virkede: Den danske regering går nu forrest og har stoppet våbeneksport til Saudi Arabien.

Den amerikanske kongres har også vedtaget et eksportforbud – men præsidenten har personligt nedlagt veto. Dermed har Trump egenhændigt prioriteret hensynet til våbenindustrien over uskyldige børns liv. Det skal han ikke få lov at glemme.

Når han om nogle uger ankommer til København, vil vi møde ham med plakater, der minder ham om denne skamplet på hans præsidentembede. Derfor beder vi nu alle danskere om at spytte i kassen: Ved at sms’e FRED til 1220 donerer du 25 kroner til plakaterne. Jo flere penge, vi får ind, desto flere plakater kan vi sætte op langs den rute, hvor præsidenten højst sandsynligt kommer forbi. Forhåbentlig kan han ikke undgå at møde budskabet.

Den eneste løsning

Som en af de eneste organisationer arbejder Oxfam inde i Yemen. Vi hjælper almindelige mennesker med basale ting som rent vand, mad, tag over hovedet og skolegang til børnene. Men krigen gør det ekstremt svært for os at gøre vores arbejde, og vi kan slet ikke hjælpe alle. Den eneste løsning er, at bomberne stopper, og parterne begynder at forhandle om varig fred.

Vores kollegaer i Oxfam America presser på for at få præsidenten til at droppe sit veto. Vores plakater er den en del af den globale kamp for at stoppe krigen i Yemen – og samtidig viser vi Trump, at vi i Danmark ikke længere vil finde os i de blodige bombardementer. At vi er en nation, der vægter menneskerettigheder og liv højere end snævre eksporthensyn.