Tema

Davos 2020

Rige mænd tjener penge uden at arbejde – fattige kvinder arbejder uden at tjene penge.

Den globale ulighed er ekstrem: En lille, eksklusiv klub af milliardærer ejer store dele af verdens rigdomme, mens især kvinder knokler for overhovedet at overleve. Det viser Oxfam IBIS’ årlige ulighedsrapport, der udkommer under årets World Economic Forium-møde i Davos. Læs rapporten her. Eller læs resumét her.

Der er i dag 2.153 dollarmilliardærer, og de ejer mere rigdom end 4,6 milliarder mennesker tilsammen. Læs seks vilde facts fra årets ulighedsrapport her.

Verdens ledere har indrettet et system, der belønner rigdom langt mere end hårdt arbejde. For eksempel beskattes arbejde langt hårdere end arbejdsfri indtægter som arv og aktiegevinster. Læs hvordan, problemerne kan løses politisk.

Kvinderne betaler prisen

Verdens ulighed har en klar kønsmæssig slagside: Globalt set er mænd 50 procent rigere end kvinder. Og ni ud af ti dollarmilliardærer er mænd. 

Det er konsekvent kvinderne, der har de dårligst betalte jobs. Samtidig er det dem, der står for langt størstedelen af det ulønnede omsorgsarbejde som rengøring og pasning af børn og syge. Et arbejde, der er altafgørende for, at vores samfund og virksomheder kan løbe rundt. 

Nyt beredskab: Bliv digital aktivist

Du behøver ikke finde dig i verdens ulighed! Vi skal stå sammen og skabe forandring med de kvinder, der forandrer verden.

Meld dig ind i vores beredskab - så bliver du klædt på til at tage debatten og samtidig at handle akut, når vi sammen kan gøre en forskelsammen med verdens kvinderne. Meld dig ind her.