Oxfam IBIS skal fortsat styre verdens største fond til at støtte civilsamfundet i at kræve god uddannelse for alle

20. dec 2022

Den 6. december godkendte Global Partnership for Education (GPE) forlængelsen af verdens største uddannelsesstøttefond, Education Out Loud. Forlængelsen løber frem til midten af 2027 og har en samlet finansieringsramme på 60 millioner dollars. Education Out Loud administreres af Oxfam IBIS.

”Education Out Loud repræsenterer på bedste vis vores kerneværdier i Oxfam IBIS: Stærke lokale partnerskaber, langsigtet udviklingshjælp og sikringen af kvalitet i uddannelse til alle. Derfor er vi også ekstremt stolte af at fortsætte som administratorer for Education Out Loud. Bestyrelsens godkendelse er en stærk anerkendelse af det robuste design af EOL og de konstante fremskridt i dets implementering.”
- Lars Koch, generalsekretær, Oxfam IBIS.

Kvalitetsuddannelse giver håb og muligheder

Lige adgang til god uddannelse er et af de allervigtigste faktorer i fattigdoms-bekæmpelse verden over. Mange udviklingslande har gjort imponerende fremskridt på området i de seneste år, og her spiller civilsamfundsorganisationer en vigtig rolle i at implementere og udvide uddannelsespolitikken. Civilsamfundsorganisationer er typisk også i tæt kontakt med marginaliserede samfunds behov. Derfor er det ikke nok at støtte regeringerne, vi må også støtte de civile uddannelsesorganisationer.

"Vi ønsker at lytte til dem, der arbejder tæt på marginaliserede samfund og støtte dem i at afprøve nye tilgange og løsninger til at bekæmpe ulighed i uddannelse."  - Lars Udsholt, Global Program Manager, Education Out Loud

Hvad er education Out Loud

Education Out Loud er verdens største fond til støtte af civile uddannelsesorganisationer. Fonden støtter civilsamfundsorganisationer i mere end 60 lande i fortrinsvis Afrika, Asien, Syd- og Mellemamerika og har til formål at styrke civilsamfundenes kapacitet til at engagere sig i planlægning, politisk dialog og overvågning af uddannelsespolitikken - og til at fremme gennemsigtighed og ansvarlighed i den nationale uddannelsespolitik.

Oxfam IBIS: over 50 år med international uddannelsesstøtte

Oxfam IBIS er den danske afdeling af Oxfam International og har med baggrund i organisationerne WUS og IBIS mere end 50 års erfaring med at støtte uddannelsessektoren i det globale syd.

Kontakt:

Lars Udsholt | Global Program Manager I Education Out Loud
Email: lu@oxfamibis.dk

Lars Koch | Generalsekretær | Oxfam IBIS
Email: lko@oxfamibis.dk  |  M +45 6060 5831 | Twitter @larskoch