Forside / Nyheder / Stor ekstra donation til Education Out Loud
Artikel

Stor ekstra donation til Education Out Loud

01.10.2021

Af Malene Aadal Bo

inagmaboni-school-ghana-foto-mohammed-nurudeen-680x453-0.jpg
Foto : Mohammed Nurudeen

Global Partnership for Education har doneret yderligere 110 millioner kroner, som via fonden Educatin Out Loud skal støtte politisk arbejde inden for uddannelse i mere end 60 lande verden over.

Verdens største fond til fortalervirksomhed inden for uddannelse er finansieret af Global Partnership for Education og bestyres af Oxfam IBIS med det formål at støtte og styrke og samle en lang række organisationer og netværk, der arbejder politisk med uddannelse. Den blev lanceret sidste år og er kommet godt fra start. Verden over arbejder vi sammen med mere end 60 koalitioner, der hver dag kæmper for at sikre alle mennesker en god uddannelse.

Og forleden kom en fantastisk nyhed, da GPE besluttede at donere yderligere 110 millioner kroner til den del af fondens arbejde, der består i at støtte de nationale uddannelseskoalitioner i mere end 60 lande verden over – koalitioner, der på innovativ vis typisk tæller både civilsamfundsorganisationer, fagforeninger, forskningsinstitutioner og medier blandt deres medlemmer, og som de seneste to år som del af Education Out Loud har skabt bemærkelsesværdige resultater.

“Det glæder mig, at vores partnere nu får lejlighed til at fortsætte deres fremragende arbejde til gavn for millioner af mennesker verden over,” siger Lars Udsholt, der star i spidsen for fonden.

En vigtig anerkendelse

Ifølge ham er den ekstra donation I høj grad en anerkendelse af bade Oxfam IBIS’ indsats som bestyrer af fonden og af de resultater, vores kolleger rundt om I verden, har opnået under særdeles vanskelige vilkår. Den ekstra donation fra GPE gør det muligt at udvide det indflydelsesarbejde, som civilsamfundsorganisationerne foretager rundt omkring i verden, og dermed skabe vigtige forbedringer på uddannelsesområdet.

Covid-19 pandemien har skabt store globale tilbageslag for uddannelse, og derfor er det mere akut end nogensinde at beskytte de sårbare og sikre alle den kvalitetsuddannelse de har brug for og ret til.

Det er de koalitioner, EOL i forvejen samarbejder med, samt enkelte nye, som kan få del i den nye bevilling, der særligt er tiltænkt initiativer, der styrker pigers adgang til kvalitetsuddannelse og som handler om nationalt at rejse og afsætte flere penge til uddannelse.

”Det er et stort rygstød til arbejdet med uddannelse i Education Out Loud og Oxfam IBIS, at vi får yderligere 110 millioner kroner fra GPE til arbejdet med at sikre kvalitetsuddannelse i hele verden. Det her betyder, at civilsamfundet i en række af verdens fattigste lande kan skubbe yderligere på at sikre, at deres regeringer prioriterer uddannelse til deres børn og unge – og ikke mindst sikre, at alle kan komme gratis i skole,” siger Kristian Weise, generalsekretær i Oxfam IBIS.

Læs mere på www.educationoutloud.org