Forside / Nyheder / Nyt håb for skolebørn i Sudan
Artikel

Nyt håb for skolebørn i Sudan

09.03.2021

Af Malene Aadal Bo

ensaf-abdallah-primaert680x453.jpg
Foto : SCEFA

Efter 30 år på magten er Sudans diktator, Omar Al Bashir, blevet afsat. En overgangsregering er flyttet ind i regeringskontorerne i Khartoum og med den en vilje til at genopbygge landets forkrøblede uddannelsessystem.

”Endelig har vi en regering, der prioriterer uddannelse. Samtidig er de åbne for at lytte til vores holdninger og erfaringer, så jeg må sige, at vi er meget optimistiske lige nu,” siger dr. Mubarak Yahya Abbas. Han er præsident for den nationale uddannelseskoalition SCEFA, hvis arbejde blandt andet støttes af fonden Education Out Loud, som administreres af Oxfam IBIS.

Sudan har tidligere haft et udmærket uddannelsessystem, men de seneste årtier er det smuldret. Kun 73 procent begynder i skole, og af dem er det mindre end halvdelen, der gennemfører folkeskolen. Blandt landets marginaliserede nomadefolk går kun en femtedel i skole, og flere steder i landet er mere end 80 procent af befolkningen analfabeter.

”Regeringen har lyttet til os og allerede markant forbedret lærernes vilkår og øget det samlede budget til uddannelse, så vi kan begynde at reparere bygninger og skabe ordentlige vilkår for læring. Det er fantastisk,” siger dr. Mubarak Yahya Abbas.

Education Out Loud er stiftet af Global Partnership For Education. Læs mere på educationoutloud.org