Forside / Nyheder / Håndspritsaktivisme skal skaffe nye medlemmer
Artikel

Håndspritsaktivisme skal skaffe nye medlemmer

23.06.2020

sprit-sml-1-of-3-1.jpg

Gennem de næste par måneder hacker Oxfam IBIS danskernes værnemidler. Det sker, når organisationen klistrer håndspritflasker i det offentlige rum til med buskaber, der skal få flere til at gå ind i kampen mod ulighed.

Dit værn mod ulighed. Dit værn mod Skattely. Alt bliver endnu bedre.

Når Oxfam IBIS henover sommeren prøver at tiltrække nye medlemmer, sker det ikke gennem dyre hvervekampagner, men derimod gennem det, organisationen kalder håndspritsaktivisme. Over hele landet påklistrer Oxfam IBIS nemlig håndspritflasker med budskaber relateret til kampen for mindre ulighed.

”Alle vil gerne have deres budskab stående der, hvor flest kigger hen. Og lige nu er alle blikke  rettet mod håndspritflasker. I supermarkeder. På restauranter.  På arbejdspladserne. Det er jo verdens bedste ikke udnyttede reklamesøjle,” siger Per Bjerre, der er kommunikationschef i Oxfam IBIS.

Han forklarer, at budskaberne i første omgang skal gøre danskerne opmærksomme på Oxfam IBIS’ sag – og på sigt  give dem lyst til at støtte organisationens arbejde. Det er særligt vigtigt lige nu, hvor corona-pandemien har ramt verden over:

”Med et slag har corona-pandemien fjernet levegrundlaget for millioner af mennesker. Oxfam IBIS er til stede i nogle af de lande, der er hårdest ramt. Vi deler mad ud, skaber undervisningstilbud og hjælper på anden vis hjælper de mest udsatte. Det har vi brug for støtte til,” siger Per Bjerre.

”Tiden efter corona giver mulighed for at skabe varige forandringer for verdens fattigste. For dem skal verden ikke bare blive som før corona-krisen, den skal blive endnu bedre.”