Forside / Nyheder / Emily har lagt de voldelige oplevelser bag sig
Artikel

Emily har lagt de voldelige oplevelser bag sig

09.03.2021

Af Rikke Hovn Poulsen

emily-partner-miriam-quetzaltenango-thomas-flensted5-680x453.jpg
Foto : Thomas Flensted

Emily, 17 år, studerende fra Guatemala:

”Sidste år var jeg udsat for et voldeligt overfald fra en gruppe unge mænd. Det gjorde mig virkelig bange, og i lang tid turde jeg næsten ikke forlade vores hus.

Heldigvis har min mor en bekendt fra en kvindegruppe ved navn Miriam. De har et program for kvinder som mig. Her mødes jeg nu jævnligt med andre piger og unge kvinder, der alle har været udsat for vold. Vi taler om vores oplevelser, og vi lærer, hvordan vi kan overvinde volden. Der er en psykolog tilknyttet, og det har virkelig betydet meget for mig. Jeg behøver ikke have en aftale for at snakke med hende – hun er der bare, når vi mødes.

Miriam hjælper os også økonomisk, så vi kan fortsætte vores uddannelse – mig giver de penge til bussen, så jeg kan komme fra mit hjem og ind til byen for at gå i skole. Nogle af de ældre piger i programmet, der selv går på universitetet, hjælper os med lektierne. Med hjælp fra Miriam har jeg lagt volden og oplevelsen bag mig og været i stand til at fortsætte min uddannelse og mit liv."

Miriam er en af Oxfam IBIS' lokale partnere i Guatemala. Sammen kæmper vi for ligestilling og beskyttelse af kvinders rettigheder