Dagsværk satte skub i årets kampagne

22. sep 2011
Af
Emilie Tranholm Larsen

Fugtigheden var høj og stemningen ligeså, da Operation Dagsværk skød dette års kampagne i gang i Palmehuset i Botanisk Have i København. I år hjælper dagsværkerne et IBIS-projekt i Peru.

Dunkende rytmer hænger over Palmehuset. Langs de dugvåde stier ligger der plakater, flyers og klistermærker, der beder forbipasserende om at sætte lyd på den stille katastrofe.

’Den stille katastrofe’ er betegnelsen for et omfattende og vedvarende olieudslip i Peru, som Operation Dagsværk med dette års kampagne vil sætte lyd på. De høje rytmer fra Palmehuset markerer, at katastrofen i regnskoven ikke længere skal være stille.

I Palmehuset er frivillige fra Operation Dagsværk, repræsentanter fra IBIS og nogle af kampagnens samarbejdspartnere mødt op for at fejre, at forberedelserne til årets kampagne nu er slut, og at kampagnen nu for alvor kan rulle hen over landet.

”I dag kulminerer ni måneders forberedelse. Vi siger farvel til de frivillige, der i foråret har forberedt kampagnen og blandt andet været i Peru for at se olieudslippene med egne øjne, for nu at sende et nyt hold rundt på landets ungdomsuddannelser for at præsentere årets projekt og forhåbentlig lokke en masse unge til at hive en dag ud af kalenderen for at samle penge ind til Peru” fortæller sekretariatsleder i Operation Dagsværk, Stine Bang.

Globalt problem

Dette års kampagne samler ind til et IBIS-projekt i Peru, hvor olieforurening i regnskoven har store konsekvenser for de oprindelige indianske folk, der bor der.
”Jeg håber, at gymnasieeleverne forstår, at det er et globalt problem, som trækker tråde tilbage til vores måde at leve og forbruge på,” siger Stine Bang.

Ideelt samarbejde

Operation Dagsværk arbejder kun med projekter, der vedrører uddannelse, hvilket går hånd i hånd med IBIS’ vision om uddannelse til alle.

”Uddannelse er en gave, som ingen kan miste. Derfor er samarbejdet ideelt, fordi Operation Dagsværk altid og konsekvent har givet deres støtte til uddannelse,” fortæller Annelie Abildgaard, kommunikationschef i IBIS.

Flotte ord fra IBIS

IBIS’ kommunikationschef holdt i Palmehuset en tale til dagsværkerne, hvor hun ikke lagde skjul på sin beundring af deres indsats.

”For mig er det kendetegnende for Operation Dagsværk, at I ikke er bange for at lave noget, som ikke er mainstream,” sagde hun. I sin tale lagde Annelie Abildgaard også vægt på, at hun glæder sig til at arbejde sammen med dagsværkerne i den kommende tid.

”Det, som jer i Operation Dagsværk udviser, når I arbejder på kampagnen er viden, mod og handlekraft. Det er det, som vi sammen skal give videre til de oprindelige folk i Peru gennem årets projekt,” sluttede Annelie Abildgaard sin tale til store klapsalver mellem palmetræerne.