Forside / Nyheder / 3 skarpe til den afgående forkvinde
Artikel

3 skarpe til den afgående forkvinde

10.10.2016

Af Rikke Hovn Poulsen

Mette Müller sad på posten som forkvinde i otte år, før hun gav stafetten videre til Christian Damholt
Mette Müller sad på posten som forkvinde i otte år, før hun gav stafetten videre til Christian Damholt
Foto : Bertil Suadicani

På generalforsamlingen 8. oktober valgte Mette Müller at takke af som forkvinde efter otte år på posten. Men hun fortsætter heldigvis som menigt bestyrelsesmedlem.

Hvorfor stopper du som forkvinde?
”Jeg synes, det er meget passende at stoppe efter otte år på posten. Der er selvfølgelig aldrig et godt tidspunkt, men det er alligevel meget naturligt nu, hvor vi er blevet fuldgyldigt medlem af Oxfam. Jeg har desuden fået nyt job som international chef for Danske Handicaporganisationer, og det ville være svært at forene med posten som forkvinde i Oxfam Danmark.”

Hvad er du mest stolt af at have været med til?
”Det må være hele optagelsen i Oxfam. Sammen med resten af bestyrelsen og den daglige ledelse var jeg med til at udtænke IBIS’ strategi og politik hele vejen igennem. Det var en udfordrende proces, og vi var tvunget til hele tiden at være et skridt foran alle andre – men det var også meget spændende! Og det har gjort os til en stærkere organisation, der i fremtiden vil nå endnu længere ud med vores budskaber og programmer.”

Hvad vil du savne mest?
”Der er jo en grund til, at jeg har villet lægge så mange frivillige kræfter i den her organisation: Det er kombinationen af Oxfam Danmark som organisation, det vi kæmper for - og så de gode folk i bevægelsen, som jeg har nydt at arbejde sammen med."