Vi søger en strategisk stærk og handlekraftig chef, der kan engagere befolkningen i kampen mod ulighed

Oxfam IBIS er en medlemsdrevet civilsamfundsorganisation, som i mere end 50 år har bekæmpet ulighed og uretfærdighed. Vi har de senere år fået mere og mere gennemslagskraft. Vores kampagner for f.eks. skattelyfri kommuner har betydet, at hver tredje borger i Danmark nu bor i en skattelyfri kommune, og vores årlige ulighedsrapport er hvert år med til at sætte fokus på og skabe samfundsmæssig debat om ulighed. Vi samler ind når katastroferne rammer verdens mest udsatte og arbejder hver dag på at finde nye måder at udvide den globale solidaritet på.

Vi er ikke i mål med en retfærdig verden endnu, men vi ved, at vi kan skabe en bedre verden, hvis vi er flere, som vil være sammen om at stoppe ulighed. Derfor søger vi nu en strategisk stærk og handlekraftig chef til vores Engagementsafdeling, hvor vi arbejder med kommunikation, mobilisering og fundraising.

Jobbet og afdelingen
Som engagementschef bliver du ansvarlig for kommunikation, mobilisering og fundraising i en afdeling vi kalder Engagement & Support. Vi udvikler og gennemfører en række forskellige kampagner, events og kommunikationsindsatser, som alle har det formål at understøtte, at Oxfam IBIS gør en forskel – herhjemme og ude i verden.

Du bliver leder for ca. 10 medarbejdere plus studentermedhjælpere samt et call center. Vores opgaver spænder over kommunikation, kampagner, medlemshvervning og -fastholdelse, fundraising og engagering af befolkningen i Danmark, herunder frivillige til vores mange forskellige aktiviteter. Afdelingen arbejder primært på baggrund af egne og fælles mål for organisationen, men udfører også specifikke kommunikationsopgaver i samarbejde med vores internationale programafdeling. Herudover er der et tæt samarbejde omkring vores politiske arbejde, og afdelingen har således mange berøringsflader med andre dele af organisationen. Medarbejdere fra hele organisationen arbejder ofte sammen i tværgående teams omkring projekter og/eller kampagner.

Vi har ambitioner om at skulle engagere mange flere. Vi kan heldigvis se, at der er en stigende interesse for vores arbejde, og sagen vi kæmper for. Men vi ved også, at vi skal blive ved med at finde på nye og gode måder at engagere befolkningen på, for at vi kan få en endnu større stemme og opnå endnu mere indflydelse, og dermed mindske den ulighed, vi er så optaget af.  

Vi tror samtidig på, at vi ved at have et endnu bedre samspil internt i organisationen, kan blive skarpere og dygtigere, og dermed er muligheden for at engagere andre til at være med, meget større.

Den kommende tid har vi brug for at få udviklet det engagementsarbejde, som vi har en række ambitiøse mål for. Vi skal nå en større del af befolkningen i Danmark og sikre, at vi får flere ressourcer til vores arbejde og samarbejdspartnere i Syd.

Professionelle erfaringer og kompetencer
Vi søger en engagementschef, der kan tænke strategisk, har flair for det kommercielle og erfaring med kommunikation samt de rette ledelsesmæssige og personlige kompetencer, som matcher vores behov og organisation. I vores udvælgelse lægger vi derfor vægt på opfyldelsen af flest mulige af de følgende, prioriterede erfaringer og kompetencer:

•    Har erfaring med personaleledelse og opnået positive resultater med motiverende og inkluderende ledelse
•    Har væsentlig erfaring med fundraising og marketing, gerne fra en politisk ledet medlemsbaseret organisation
•    Er vant til at tænke kommercielt og forretningsorienteret, planlægge langsigtet, og har opnået væsentlige resultater hermed
•    Har dokumenteret erfaring med at stå i spidsen for effektiv og engagerende kommunikation og integrerede indsatser, hvor kommunikation, kampagner, fundraising, involvering af medlemmer og frivillige er tænkt sammen fra start til slut
•    Er vant til at styre og overskue økonomi, budget og ressourcer og have ansvaret for både indtægter og udgifter
•    Bruger tal, data, teknologi og digitale medier i dit daglige arbejde
•    Har erfaring med at stå i spidsen for forandringsledelse i en professionel organisatorisk sammenhæng
•    Har en relevant uddannelse, formentlig på akademisk niveau

Vi vægter nedenstående personlige kompetencer og egenskaber
•    Er strategisk, analytisk og kan gennemskue og reducere kompleksitet
•    Kan sætte retning, engagere andre og få følgeskab
•    Tager ansvar, kan prioritere, beslutte og skabe ro omkring sig
•    Kan tænke ud af boksen, og har modet til at afprøve til tider ukendte løsninger
•    Trives i relationer, og kan lytte, samarbejde og finde løsninger
•    Har politisk tæft, og kan lede opad, ud og nedad
•    Er uformel, rummelig, tillidsfuld, delegerende, har humor og overskud til andre mennesker

Vi tilbyder
En spændende og udfordrende ledelsesopgave i en af Danmarks mest ambitiøse udviklingsorganisationer. Oxfam IBIS er den danske del af en af en af verdens mest indflydelsesrige civilsamfundsorganisationer Oxfam. Vi laver udvikling for mere end 300 millioner kroner om året og er 70 medarbejdere på vores arbejdsplads lige ved Rådhuspladsen i København.

Du bliver ansat på en individuel kontrakt, men løn og øvrige forhold fastsættes iht. organisationens husaftale.

Rekrutteringsprocessen
Mercuri Urval medvirker til rekrutteringsprocessen. Yderligere oplysninger om stillingen og rekrutteringsprocessen kan fås i fortrolighed hos konsulent fra Mercuri Urval, Henriette von Essen-Leise på tlf. 2943 5048. Oxfam IBIS generalsekretær Kristian Weise kan ligeledes kontaktes for en snak om stillingen. Skriv på kwe@oxfamibis.dk for aftale herom.

Ansøgning og CV uploades senest den 5. april 2021 kl. 24  

Der afholdes første samtaler den 13. april. Anden samtaler planlægges afholdt den 23. april. Mellem samtalerne gennemføres test, interview og referencetagning af Mercuri Urval.


Stillingen ønskes besat den 1. juni 2021.

Oxfam IBIS betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset alder, køn, religion, seksualitet eller etnisk tilhørsforhold til at søge ledige stillinger.

Om Oxfam IBIS og Oxfam International
Oxfam IBIS er en uafhængig og medlemsbaseret udviklingsorganisation. Gennem uddannelse, støtte til civilsamfundet og i samarbejde med vores partnere bekæmper vi ulighed og fattigdom i det globale syd. Sammen med 19 andre organisationer udgør vi Oxfam International-konføderationen, der er en af verdens største og mest indflydelsesrige udviklingsorganisationer. I Danmark er vi en tydelig og markant spiller i den offentlige debat om bl.a. skattely, den stigende ulighed og retten til uddannelse.

Læs mere om Oxfam IBIS på https://oxfamibis.dk/ og se den overordnede strategi, vi arbejder efter her: https://oxfamibis.dk/sites/default/files/media/pdf_global/strategies/dk_...