Verdens 15 værste skattely

09. dec 2016

Oxfam har kortlagt verdens 15 værste skattely, der fører an i et usundt kapløb mod bunden. Udforsk dem på vores interaktive kort

Skattely er en del af kernen i et globalt system, der gør det muligt for multinationale virksomheder at undlade at betale en fair skat, alt imens 896 millioner mennesker på verdensplan er fastholdt i ekstrem fattigdom. Ni ud af ti af verdens største selskaber er til stede i et skattely, og fattige lande mister mindst 690 mia. kroner i tabte skatteindtægter hvert eneste år, alene fra selskabers skatteundvigelse.

En ny rapport fra Oxfam afslører verdens værste skattely. Fra Singapore til Schweiz viser listen, at skattely ikke kun er tropiske palmeøer langt herfra. De 15 lande er blot toppen af isbjerget; men de fører an i et globalt kapløb mod bunden. Regeringer verden over konkurrerer om at tiltrække virksomheder ved at sænke selskabsskatten. Den form for konkurrence skader både landenes egne og andre landes økonomier. Uligheden øges, når regningen for velfærd flyttes fra store selskaber over til almindelige mennesker.

Udforsk verdens værste skattely ved at klikke på de enkelte lande i vores interaktive kort herunder

- og skriv under på, at skattely skal stoppes.