Verden brænder, stop nedskæringer på u-landsbistanden

16. sep 2015

Mens den danske befolkning søndag samlede 86 millioner kroner ind til mennesker i nød, vælger regeringen at skære hele 2,6 milliarder kroner af u-landsbistanden. IBIS samler underskrifter ind på stopudanskheden.nu i protest mod de massive nedskæringsplaner.

Med stopudanskheden.nu vil IBIS samle mange af de røster i Danmark, som er parate til at stå fast på værdier som humanisme og menneskerettigheder, som vores samfund bygger på. Værdier som er grunden til, at Danmark i årtier har været førende, når det handler om at hjælpe mennesker i nød:

”Mens verden står i brand, og mennesker på flugt vandrer gennem Europa, planlægger regeringen at skære 2,6 milliarder kroner i u-landsbistanden. Det er meningsløst og udansk,” siger IBIS’ generalsekretær Vagn Berthelsen om baggrunden for underskriftindsamlingen.

”Den danske regering må udvise medmenneskelighed og øge den humanitære hjælp til mennesker på flugt fra krig og forfølgelse. Den bør fastholde den langsigtede udviklingsbistand, der afhjælper ulighed og fattigdom og styrker menneskerettigheder og demokrati. Den langsigtede bistand er helt nødvendig for at skabe samfund, der både kan bekæmpe fattigdom og håndtere kriser,” siger Vagn Berthelsen.

De planlagte nedskæringer kommer nogenlunde samtidig med, at statsminister Lars Løkke Rasmussen og resten af verdens ledere skal mødes i New York for at vedtage de nye ambitiøse udviklingsmål om bl.a. udryddelse af fattigdom.

”Det hænger slet ikke sammen. Lad os stå sammen og blive inspireret af de mange almindelige mennesker i Danmark og på tværs af Europa, der yder støtte og omsorg til mennesker på flugt, og af de lande, der uden tøven har åbnet deres døre for mennesker i nød. Og lad os opfordre vores ledere til at gøre det samme,” slutter generalsekretæren.

Skriv under på stopudanskheden.nu inden folketingets åbning 6. oktober. Herefter afleverer vi underskrifterne til politikerne.