Bliv skattely frivillig

De danske kommuner køber ind for 87 millarder kroner hos private virksomheder hvert år. Ingen tjekker, hvor pengene ryger hen bagefter. Men den går ikke længere. Vores skattekroner skal ikke gå til riges Porscher og privatfly, men til uddannelse og sundhed - fra Aalborg til Accra.

Kun når vi kæmper sammen lokalt og internationalt, kan vi vinde kampen mod skattely. Skattely skaber ulighed, og de danske kommuner har et ansvar for at bruge borgernes penge ansvarligt og at bruge deres økonomiske magt til at presse private virksomheder til at føre en ansvarlig skattepolitik.

De rigestes grådighed skaber ødelæggende ulighed for de svageste og vi ønsker at skabe en ny kultur.  En ny, menneskelig økonomi for de 99% - ikke de rigeste 1%.

Derfor har vi også brug for din hjælp til at kæmpe imod de rigmænd, der plyndrer din kommune. Som skattely frivillig i Oxfam IBIS kan du være med til at skubbe på for at opnå en global virkelighed hvor skattely ikke betaler sig.

Sådan er du med

Skattely frivillige holder primært til i København, der er dog mulighed for at deltage i gruppen virtuelt. Hvis du ønsker at tilmelde dig skal du blot sende en mail til frivilligkoordinator, Amanda Blaabjerg på atb@oxfamibis.dk. Hvis du har spørgsmål omkring skattely frivillige, eller ønsker at opstarte en gruppe i din egen by, er du velkommen til at kontakte frivilligkoordinatoren på atb@oxfamibis.dk.

 

Aktiviteter

Som skattely frivillig hos Oxfam IBIS er du med til at tage kampen op mod skattely på forskellige måder:

  • Research arbejde: Skattely frivillige i København kalder sig gravergruppen, fordi de arbejder med at lave grundigt research omkring hvordan kommunerne kan udelukke virksomheder, der gemmer profitten i skattely.
  • Events: Som frivillig kan du være med til at afholde debatarrangementer, dokumentarvisninger og andre aktiviteter, som sætter kampen mod skattely på dagsordenen.