Forside / Vær med / Arv og testamente

Arv og testamente: Donér din arv og fortsæt kampen mod fattigdom

Gennem dit testamente kan du være med til at fortsætte kampen for mere lighed og retfærdighed i verden.

ngoya-hellen-and-her-husband-longima-lopila-smile-to-express-their-gratitude-towards-gals-that-has-brought-them-that-close_oxfam.jpg
Ngoya Hellen og hendes mand Longima Lopila i Karamoja, Uganda.
Foto : Oxfam

Oxfam IBIS er en del af en global bevægelse af mennesker, der vil udrydde fattigdom overalt i verden. Vi arbejder med konkrete projekter, der styrker individer og civilsamfund i verdens fattigste lande. Vi bekæmper ulighed, giver adgang til god uddannelse, er med til at opbygge fred og rykker ud med nødhjælp til ofrene for klimaforandringer, naturkatastrofer og krig. Gennem dit testamente har du mulighed for at hjælpe der, hvor der er allermest behov for det.

Dine arvinger kan spare penge ved at betænke Oxfam IBIS i et testamente

Dine arvinger kan spare penge ved at betænke Oxfam IBIS i et testamente

Ønsker du at hjælpe Oxfam IBIS med en arv eller en del af den, skal du oprette et testamente. På den måde sikrer du, at din formue fordeles, som du ønsker det.

Da velgørende organisationer ikke selv betaler bo- og tillægsboafgift, betyder det, at familien arver lidt mere, og samtidig betænkes et beløb til et velgørende formål – en såkaldt 30%-løsning

En 30%-løsning er en ordning, hvor en eller flere velgørende organisationer indsættes i testamentet til at arve 30% af boet på betingelse af, at organisationerne betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger. De øvrige arvinger modtager 70% af boet og skal ikke betale afgifter.

Sådan donerer du din arv til velgørende formål

Kontaktvores arvekonsulent Louise Hellesøe nedenunder for at høre om mere.

Har du brug for advokathjælp til at udfærdige eller tilrette dit testamente, kan vi også hjælpe med det. Vi samarbejder med arveretsadvokaten, Lone Brandenborg, som kan svare på juridiske spørgsmål og hjælpe med udarbejdelse af testamente.

Spørgsmål og svar

Velgørende organisationer som Oxfam IBIS betaler ikke arveafgift. De penge, som du donerer til Oxfam IBIS, går dermed ubeskåret til organisationen. I særlige tilfælde kan dine arvinger ovenikøbet få en økonomisk fordel, hvis du donerer til en organisation som Oxfam IBIS. Det kaldes 30% løsningen.

30% løsningen henviser til en metode, hvor du ved at støtte en velgørende organisation som Oxfam IBIS sikrer, at dine arvinger får udbetalt flere penge end ellers.

Løsningen kræver, at du donerer 30% af arven til Oxfam IBIS. Til gengæld betaler Oxfam IBIS bo – og tillægsboafgifterne for dine arvinger. Det medfører, at dine arvinger får cirka 3% mere udbetalt, samtidigt med at Oxfam IBIS får ca. 8% af det samlede beløb. 30%-løsningen er relevant, hvis dine arvingerne betaler den højeste sats i arveafgift.

Kontakt gerne Oxfam IBIS for at høre nærmere.