Tema

Monicas kamp mod minen

Hver dag risikerer Monica livet, fordi hun ikke vil finde sig i, at et internationalt mineselskab har fordrevet hendes folk fra deres hjem. Hun vil ikke finde sig i, at styrtrige mennesker tusindvis af kilometer borte tjener millioner på kullet, mens de børnene i de nærliggende landsbyer dør af sult, forurening og fattigdom. 

Men det er farligt at sige fra. Monica og de kvinder, hun kæmper sammen med i organisationen Fuerza de Mujeres Wayuu, må leve med trusler, vold og mordforsøg som en del af hverdagen. Flere af kvinderne har betalt med den ultimative pris: livet. Men det stopper dem ikke. For de ved, at de er nødt til at råbe op, hvis de nogensinde skal ændre på tingenes tilstand.

STØT AKUT-BEREDSKABET MED 29 KRONER

Overalt i Colombia bliver stærke ledere dræbt, fordi de siger fra over for den ekstreme ulighed, diskrimination og vold, som ingen ellers tør tale om. Alene i dag bliver mindst to mennesker truet, overfaldet eller myrdet, fordi de går forrest i kampen mod paramilitære grupper, korrupte politikere og hensynsløse virksomheder. Det samme skete i går. Og i forgårs. Det sker hver evig eneste dag. 

Men du kan gøre en helt konkret forskel: For 58.000 kan Fuerza de Mujeres Wayuu oprette et SOS-beredskab, der kommer til at redde liv. Når en af dem er truet, kan de straks aktivere beredskabet og hente hende ud af farezonen. Og de kan beskytte hende et hemmeligt sted, indtil den akutte fare er drevet over.

Hvis bare vi kan samle 2.000 mennesker her i Danmark, der giver 29 kroner hver, kan SOS-beredskabet køre i et helt år. Det vil stille kvinderne meget stærkere i deres kamp mod mineselskab og myndigheder. Og det vil redde liv for stærke kvinder, ledere, mødre, søstre og døtre. 

RED LIV - STØT I DAG