Tema

Madskolen i Marokko

Madskoleprojektet i Marokko er en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, DAPP og drives i samarbejde mellem Oxfam IBIS og Melting Pot Fonden, som er stiftet af Claus Meyer. Initiativet er et led i arbejdet for at skabe ordentlige beskæftigelsesmuligheder for unge i Mellemøsten og Nordafrika – unge, som lige nu lider under tårnhøj arbejdsløshed og alt for ofte er fanget i fattigdom og uden indflydelse på deres eget liv og samfund.

Konkret har Oxfam IBIS og Melting Pot Fonden etableret en intensiv kokkeuddannelse, hvor i første omgang 100 udvalgte unge får tilbudt et kursus på otte uger. Her får de viden, værktøjer, motivation og mulighed for at bekæmpe arbejdsløshed og ulighed for både sig selv og andre.
Sideløbende med uddannelsen af de unge vil Oxfam IBIS og Melting Pot Fonden samle toneangivende kokke og køkkenchefer, engagere medier og arrangere større events, der skal sætte fokus på udviklingspotentialerne i det marokkanske køkken.

Tanken er, at en revitalisering af det marokkanske køkken på sigt kan skabe øget beskæftigelse og bedre job til de unge, fordi både turister og lokale vil bruge flere penge på at gå ud, når restaurantscenen bliver mere innovativ og tilbyder mere forskelligartede oplevelser og stærke og relevante fortællinger.

Om samarbejdspartnerne

Oxfam IBIS driver Madskoleprojektet sammen med DAPP og Melting Pot Fonden.

DAPP

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP) er Danmarks samarbejdsprogram med Mellemøsten og Nordafrika. Programmet bidrager til at styrke god regeringsførelse og sikre økonomiske muligheder, særligt for unge og kvinder i regionen, gennem partnerskaber. Fokuslande er Egypten, Marokko, Tunesien og Jordan. Se mere på dapp.dk

Melting Pot Fonden

Melting Pot Fonden arbejder for at skabe bedre liv og styrke fremtidsmuligheder for børn og unge, i og uden for Danmark. Det gør Fonden gennem både små og større initiativer, der har uddannelse, madhåndværk og entreprenørskab som de centrale omdrejningspunkter. Fonden er stiftet af gastronomisk iværksætter Claus Meyer i 2011. Se mere på meltingpotfonden.org.

Oxfam IBIS og Melting Pot Fonden har tidligere haft succes med et fælles madskoleprojekt i La Paz i Bolivia. I årenes løb har projektet uddannet mere end 3.000 unge og blandt andet skabt flagskibsrestauranten GUSTU, som i 2017 blev kåret som Bolivias bedste restaurant og én af de bedste i Latinamerika.

Læs om erfaringerne fra Bolivia.