Tema

Kampen imod corona

Den frygtede corona-virus spreder sig over store dele af verden. For de svageste kan det være fatalt. Derfor er vi nødt til at holde sammen som mennesker – både i Danmark og på tværs af grænser. Vi må udvise global solidaritet. 

Vi er ekstremt bekymrede for de ufattelige konsekvenser, epidemien kan få i fattige lande og skrøbelige situationer. Et smitteudbrud i en flygtningelejr eller en tætbefolket by i et fattigt land kan blive katastrofalt. Man kan ikke holde afstand og har sjældent adgang til en læge. Halvdelen af verdens befolkning har ikke adgang til basal sundhedshjælp.

Dem der har mindst, vil med al sandsynlighed også blive ramt hårdest af krisernes følger. Når priserne stiger og indtægten falder, har de hurtigt mistet alt, hvad de ejer. Deres livsgrundlag forsvinder, og mange steder i verden er der ikke noget sikkerhedsnet til at gribe dem.

Du kan støtte vores forebyggelse af corona i verdens fattigste lande her.

Vi arbejder hver dag med at forebygge livstruende sygdomsudbrud blandt verdens fattigste. Vi er eksperter i at sætte effektivt ind med sanitet og oplysning. 

Under ebola-udbruddet i 2014 stod vi ude i de mest udsatte slumkvarterer i Liberia og Sierra Leone og lærte folk om håndvask og hygiejne.

Efter cyklonen i Mozambique for et år siden gik vi straks i gang med at genopbygge vandforsyningerne for at undgå et kolera-udbrud. Og i flygtningelejre deler vi lige nu sæbe ud, fordi vi ved, at simple ting redder liv, når katastrofen truer.

Vi har beredskabet og metoderne, men kan ikke gøre det alene. Vi har brug for din støtte.

Du kan give en donation her.