Tema

Kampen imod corona

Den frygtede corona-virus spreder sig i hele verden. For de svageste kan det være fatalt. Derfor er vi nødt til at holde sammen som mennesker – både i Danmark og på tværs af grænser.

Epidemien  kan få ufattelige konsekvenser i skrøbelige områder som en flygtningelejr eller et slumområde. Man kan ikke holde afstand og har sjældent adgang til en læge.

Dem der har mindst, vil med al sandsynlighed også blive ramt hårdest af krisernes følger. I værste fald vil 500 millioner mennesker ryge ud i fattigdom. Det må ikke ske!


Vi har årtiers erfaring med at sætte effektivt ind med sanitet og oplysning for at forebygge sygdomsudbrud blandt verdens fattigste. Det gjorde vi eksempel under ebola-udbruddet i 2014 og cyklonerne i Mozambique sidste år. 

Vi går selvfølgelig også forrest i kampen imod spredningen af corona i verdens mest skrøbelige lande. Selvom vi er blandt verdens førende eksperter på området, kan vi ikke gøre det alene. Vi har brug for din støtte.

Du kan give en donation her


I Corona-krisen står verdens fattigste lande helt akut og mangler penge til hospitals-udstyr, værnemidler og sæbe. Mali har en befolkning på 19 millioner mennesker og kun 20 respiratorer. I Kenya er der 130 intensiv-senge i et land med 50 millioner mennesker. Det ser lige så slemt ud i mange andre lande.

Imens smitten spreder sig, skal udviklingslandene hver eneste måned betale et gigantisk milliardbeløb af på gammel gæld til rige lande, banker og pensionskasser i Vesten. 

Derfor er vores budskab: Gælden skal eftergives hurtigst muligt! Budskabet bliver bakket op af sundhedspersonale verden over og hundredtusindvis af medunderskrivere. Vi har også brug for din stemme! 

Skriv under her