Tema

Giv omsorgsarbejderne en fair løn

Det er dem, der hjælper dit barn sikkert til verden. Dem, der plejer din bedstefar i tiden op til hans død. Og dem, der slider hårdt under pandemien for at give livsvigtig omsorg til os andre. Deres indsats er afgørende.

Hvis ikke vi var klar over det før, har corona-pandemien i hvert fald gjort det lysende klart: sygeplejersker, sosu’er, pædagoger og andre omsorgs-arbejdere skaber kæmpestor værdi i vores samfund.

Alligevel får disse kvindedominerede faggrupper en markant dårligere løn end mænd med tilsvarende uddannelse og ansvar - bestemt af en sexistisk reform fra 1969, der så kvinders løn som en slags ekstra bidrag til husholdningen, mens manden var den egentlige forsørger.

Men nu skriver vi altså 2021.

De har brug for din opbakning i dag! Lige nu kæmper sygeplejersker, jordemødre, pædagoger og andre af de underbetalte omsorgs-arbejdere side om side for at få politikerne til at vågne op. De er trætte af honninghjerter og klapsalver – de vil bare have en fair løn, der afspejler deres værd.

Sidst i maj kommer det på Folketingets dagsorden. Det er altså lige NU, der er momentum – det er NU, vi har chancen for at ændre på det. Og omsorgs-arbejderne har brug for al den opbakning, de kan få

Skriv under på et åbent brev til regeringen: Giv omsorgsarbejderne en fair løn