Tema

Corona-krisen

I Danmark vender hverdagen så småt tilbage, men corona-krisen er på ingen måde overstået. Tværtimod er virus ved at bide sig fast i en række af verdens fattigste lande og i skrøbelige områder som slumkvarterer, flygtningelejre eller områder plaget af krig og konflikt.

Her kan epidemien få katastrofale konsekvenser. På kort sigt er utallige tusinde menneskeliv i fare. På længere sigt venter økonomisk krise og fattigdom for op mod 500 millioner mennesker. Oxfam knokler lige nu mange steder i verden for at begrænse smitten og hjælpe verdens fattigste gennem krisen.


Vi har årtiers erfaring med at sætte effektivt ind med sanitet og oplysning for at forebygge sygdomsudbrud. Det gjorde vi eksempel under ebola-udbruddet i 2014 og cyklonerne i Mozambique sidste år. 

Vi går selvfølgelig også forrest i kampen imod spredningen af corona og forebyggelse af sult og fattigdom i verdens mest skrøbelige lande. Men vi kan ikke gøre det uden dig.

Giv en donation til kampen mod corona


Imens smitten spreder sig, skal udviklingslandene hver eneste måned betale et gigantisk milliardbeløb af på gammel gæld til rige lande, banker og pensionskasser i Vesten. Det er penge, der ellers er hårdt brug for til hospitalsudstyr, værnemidler og sæbe. Mali har en befolkning på 19 millioner mennesker og kun 20 respiratorer. I Kenya er der 130 intensiv-senge i et land med 50 millioner mennesker.

De fattige lande har brug for alle deres ressourcer, hvis de skal klare sig gennem krisen.

Derfor opfordrer vi til, at de fattige landes gældsbetalinger skal sættes på pause eller eftergives helt. Sundhedspersonale fra hele verden står øverst på et brev til det internationale samfund med dette budskab, og verden over har hundredtusinder bakket sundhedspersonalet op ved at skrive under. Vi har også brug for dig.

Skriv under her