Tema

Amazonas brænder

Grådige plantageejere får lov at sætte ild til regnskoven for at udvide deres gigantiske plantager. Det samme gør mineselskaber, olieselskaber og tømmerfirmaer. Lige nu brænder Amazonas med alarmerende hast.

Alene i Bolivia er et område, der svarer til to gange Fyn, blevet brændt af i løbet de seneste uger. Dertil kommer enorme arealer i Brasilien, Peru og andre dele af Latinamerika.

Konsekvenserne er enorme, når regnskoven brænder. Både for de oprindelige folk, der bor i skoven, for alle de unikke dyr og planter, som kun findes her. Og for hele jorden, som mister et af sine vigtigste, naturlige forsvar mod den globale opvarmning.

Støt skovens vogtere
Al erfaring viser, at de bedste til at passe på regnskoven er de oprindelige folk, der bor der. De mister deres hjem, når skoven brænder. Uden naturen kan de ikke overleve.

SMS SKOV til 1277, og støt kampen for Amazonas med 150 kr.

Hver dag risikerer de oprindelige folk livet i kampen for deres hjem, regnskoven – og uden dem ville situationen være langt værre, end den er i dag. De beskytter og overvåger deres territorier og siger fra, når grådige spekulanter bryder ind. Samtidig kæmper de politisk for både deres egne og skovens rettigheder.

Lige nu går de forrest i arbejdet med at få ilden under kontrol og forhindre nye skovbrande. Vi støtter de oprindelige folk i Amazonas – både i deres politiske kamp og lige nu i kampen mod flammerne. Fordi skoven tilhører dem. Og fordi de er de bedste til at passe på den. Lige nu har de hele verdens øjne rettet imod sig. Det er nu, vi skal bakke dem op, hvis vi skal redde Amazonas.