Tema

Så stor er den globale ulighed. Læs Oxfams årlige ulighedsrapport og skriv under på kravet om en fair skat på ekstrem rigdom. 

Madskoleprojektet i Marokko er en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, DAPP og drives i samarbejde mellem Oxfam IBIS og Melting Pot Fonden, som er stiftet af Claus Meyer. Initiativet er et led i arbejdet for at skabe ordentlige beskæftigelsesmuligheder for unge i Mellemøsten og Nordafrika...

Millioner mangler mad i Afrika

Ingen behøver at sulte.  Alligevel er verden på vej mod den største sultkatastrofe i 40 år.
193 millioner mennesker mangler mad. Det tal stiger lige nu voldsomt på grund af tørke, økonomisk usikkerhed og krigen i Ukraine.

...

Mens verdens rigeste har tjent styrtende med penge under coronakrisen, har pandemiens indvirkning på verdens fattigstes liv og muligheder været katastrofal. Over 160 millioner flere er blevet tvunget ud i fattigdom. Det viser Oxfams årlige ulighedsrapport.

Milliardærernes...

Det er dem, der hjælper dit barn sikkert til verden. Dem, der plejer din bedstefar i tiden op til hans død. Og dem, der slider hårdt under pandemien for at give livsvigtig omsorg til os andre. Deres indsats er afgørende.

Hvis ikke vi var klar over det før, har corona-pandemien i hvert...

 

Læs pressemeddelelsen om Oxfams Ulighedsrapport 2021 her.

Corona er en ulighedsvirus.

Flere hundrede millioner mennesker...

Skriv under på brevet til din pensionskasse: Min pension skal ikke dræbe i Yemen

I 25 år var vi en del af WUS. Siden gik vi solo, indtil vi i 2016 blev den danske del i Oxfam.

I Danmark vender hverdagen så småt tilbage, men corona-krisen er på ingen måde overstået. Tværtimod er virus ved at bide sig fast i en række af verdens fattigste lande og i skrøbelige områder som slumkvarterer, flygtningelejre eller områder plaget af krig og konflikt.

Her kan epidemien få...

Lige nu hærger gigantiske skyer af græshopper det østlige Afrika. De spiser alt på deres vej: træer, buske, afgrøder – alt det, som befolkningen skulle leve af resten af året. 
 
Katastrofen vokser dag for dag. Ifølge FN's fødevareorganisation spiser en mellemstor sværm af...