Du gør en forskel sammen med Oxfam IBIS

Når du er medlem i Oxfam IBIS er du med til at gøre en kæmpe forskel

138.857 mennesker fik sidste år gavn af Oxfam IBIS' indsats for at skabe god uddannelse til alle.

En central del af Oxfam IBIS' arbejde er at sikre børn, unge og voksne en uddannelse af god kvalitet og med den et håb om at bekæmpe ulighed og skabe et bedre liv.

I år har du blandt andet været med til at:

  • sikre god uddannelse til flere piger
  • undgå store nedskæringer til uddannelsesbudget
  • forbedre Vestafrikas erhvervsuddannelser

Du har været med til at sikre, at seksualundervisning er blevet sat på skemaet i Colombia. Det samme gælder for emner som ligestilling og tryg skolegang for piger blandt Colombias oprindelige wayuu-befolkning.

Vi har sammen med lærerforeningen i Uganda lykkes med at stoppe regeringen, da den overvejede at kræve penge tilbagebetalt fra skolerne for de måneder, de var lukkede på grund af corona - penge, der var hårdt brug for til alternativ undervisning og forbedring af skolerne.

Sidst - men ikke mindst har du været med til at støtte de unges organisationer og netværk i Vestafrika, så de kan fortsætte med at forbedre de tekniske og erhvervsrettede uddannelser i regionen. 

Tal på projekter og hjælp i verden

Det tror Oxfam IBIS på:

Alle mennesker har ret til et liv fri for fattigdom og uretfærdighed, og i mere end 50 år har Oxfam IBIS været med til at give mennesker håb og stået sammen med dem i kampen mod ulighed. God uddannelse er et effektivt våben i kampen mod ulighed. Den udstyrer fattige mennesker med kapital, som giver dem kundskaber og mulighed for selv at skabe sig en bedre fremtid. Den mindsker forskellene mellem mænd og kvinder, rig og fattig, magtfuld og magtesløs - marginaliserede grupper får styrke og kan være med der, hvor beslutningerne træffes. 

Læs mere om Oxfam IBIS arbejde og hvad vi kæmper for her.

Derfor støtter andre medlemmer også Oxfam IBIS:

"Gennem Oxfam IBIS kan jeg støtte nogle af Latinamerikas menneskeretsaktivister - disse fantastisk modige mennesker, som jeg beundrer dybt". 
Antonio Jimeno, Frivillig i Oxfam IBIS.

"Gennem Oxfam IBIS får jeg viden om Latinamerika og kommer i kontakt med andre, der går op i, hvad der sker i del del af verden. Og så synes jeg, at det er et helt rigtigt fokus, Oxfam IBIS har - nemlig at bekæmpe ulighed". 
Christina Nyangai Siiger, Frivillig og medlem af Oxfam IBIS. 

"Jeg kan lide det store fokus på uddannelse og ligestilling, og så lykkes Oxfam IBIS i høj grad med at skabe ligeværdige partnerskaber med mennesker over hele verden"
Emily Endersen, Frivillig og medlem af Oxfam IBIS.