Skriv under: Den danske regering skal indføre en formueskat

Mens verdens fattigste må kigge længere og længere efter deres næste måltid mad, bliver verdens rigeste rigere og rigere.

En simpel formueskat på bare én procent globalt kan udrydde verdens sult i løbet af et årti.

Vi bør gå foran i Danmark. Skriv under på, at den danske regering skal vedtage en formueskat.

Oxfam IBIS har regnet ud, at en formueskat på bare en procent for alle danskere, der har en formue over 35 millioner kroner, ville give 16 milliarder kroner mere i statskassen. De kan bidrage til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Danmark bør gå forrest og indføre formueskat.

Skriv under nu:

Hvis alle verdens milliardærer betalte fair skat…

Danmark bør gå forrest og indføre formueskat, men i Oxfam arbejder vi for, at verdens rigeste skal betale fair skat i hele verden. Globalt vil en formueskat på en procent betyde, at man kan udrydde sult i hele verden i løbet af et årti.

Vil du vide mere? Du kan læse Oxfam IBIS analyse som viser, at en formueskat for de absolut rigeste kunne have givet 16 milliarder kroner i statskassen i 2021. Læs analysen her.

 

Hvem er Oxfam IBIS?

Oxfam IBIS er en udviklingsorganisation, som bekæmper ulighed og insisterer på, at alle mennesker har ret til et liv uden fattigdom og uretfærdighed. Vi skaber forandring ved at styrke det enkelte menneskes rettighed til viden og uddannelse.

Her kan du se, hvordan Oxfam Ibis arbejder. Flere af disse projekter er helt eller delvist finansieret af Danmarks udviklingsbistand.