Skriv under - bevar udviklingsbistanden

Klimakatastrofer rammer oftere og oftere verdens fattigste lande – og kaster millioner af mennesker ud i sult og fattigdom. Samtidig får krisen i Ukraine lige nu fødevarepriserne verden over til at fare mod himlen.

Der er mere end nogensinde brug for hjælp.

Alligevel besluttede folketinget for nogle måneder siden at bruge to milliarder fra udviklingsbistanden til at finansiere hjælp til ukrainske flygtninge i Danmark.

Der er ingen tvivl om, at Danmark skal gå forrest og tage imod de ukrainere, der har været tvunget til at flygte fra den forfærdelige situation i deres hjemland. Men det er forkert at tage pengene fra verdens fattigste, når der opstår uforudsete udgifter. Vi har råd til at hjælpe begge steder.

Vi har råd til at hjælpe begge steder

Skriv under på, at det danske folketing skal holde udviklingsbistanden fri fra besparelser– også når der kommer uforudsete udgifter. Når vi får 10.000 underskrifter, overrækker vi dem til regeringen.

Indtast dine oplysninger og skriv under

Hvem er Oxfam IBIS?

Oxfam IBIS er en udviklingsorganisation, som bekæmper ulighed og insisterer på, at alle mennesker har ret til et liv uden fattigdom og uretfærdighed. Vi skaber forandring ved at styrke det enkelte menneskes rettighed til viden og uddannelse.

Her kan du se, hvordan Oxfam Ibis arbejder. Flere af disse projekter er helt eller delvist finansieret af Danmarks udviklingsbistand.