Lærere fejres med postkort og æbler 4-5. oktober

02. okt 2013

De møder på skolen klokken otte i al slags vejr. Lytter, forklarer, løser konflikter og underviser vores børn med tålmodighed og engagement. Det er lærerne, vi snakker om. Lærerne som fortjener anerkendelse for det arbejde, de leverer hver dag skoleåret rundt.

For at markere den vigtige rolle, lærere har, ikke kun i Danmark men også globalt, fejrer IBIS og Danmarks Lærerforening FNs internationale Lærerens Dag 5. oktober sammen med resten af verden. I år falder Lærerens Dag på en lørdag, derfor bliver der delt æbler og postkort ud til lærere på danske skoler fredag d. 4. oktober.

IBIS og Danmarks Lærerforening markerer sammen dagen i Danmark, og opfordrer forældre og børn til at takke lærerne for deres indsats i hverdagen. Det sker med æblenåle, online postkort, kager, morgenmad,, rigtige æbler eller hvad elever,  forældre og skoleledere nu finder på.

I år har den globale Lærerens Dag særligt fokus på kvalitet i undervisningen.

”Læreres kvalificerede og velforberedte undervisning er helt afgørende for elevernes udbytte af undervisningen. Det ved vi som lærere, og det ved forældrene til elever i folkeskolen også. Lærerne gør en kæmpe indsats hver dag, og det har de fortjent at blive anerkendt for – på Lærerens Dag – og alle andre dage,” siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

IBIS arbejder med uddannelse i flere udviklingslande i Latinamerika og Afrika:

”Uden dygtige lærere ingen kvalitet i undervisningen.  Det er særligt et problem i udviklingslandene, som ofte mangler kvalificerede lærere, moderne undervisningsmidler og et trygt skolemiljø. Alt det der skal være på plads, for at eleverne også lærer noget,” siger Helle Gudmandsen fra IBIS’ kampagne Hele Verden i Skole.  

Lærerens Dag bliver i Danmark blandt andet markeret med salg af æblenåle, som kan foræres til lærere, som et symbol på anerkendelse. Eller ved at sende et almindeligt eller et elektronisk facebook-postkort til en lærer, som har en særlig betydning. Overskuddet fra salget af æblenåle og postkort går til IBIS’ arbejde i Nicaragua, hvor mange børn arbejder på lossepladser og lever med vold og druk i familien. Deres hverdag er barsk og uden meget plads til at være børn.

Mange lærere i Nicaragua har kun meget lidt eller slet inden uddannelse. De mangler metoder til at kunne undervise på en måde, der inddrager børnenes barske liv og giver dem troen på en bedre fremtid. Gennem uddannelse af disse lærere hjælper Lærerens Dag børnene videre.

 

For flere oplysninger om Lærerens Dag:

Helle Gudmandsen, kampagnekoordinator i IBIS, tlf.: 35 20 05 29 m: 20 86 00 84

Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, tlf.: 33 69 63 00 m: 20 15 84 64

Links: Køb postkort og æblenåle på Lærerens Dags hjemmeside: www.laererdag.dk

Her kan man også læse mere om kampagnen og projektet i Nicaragua.

Følg også fejringer af lærere rundt omkring i landet på Lærerens Dag på Facebook.