Oxfam IBIS’ LæseKaravane tager skoleelever med til Afrika

22. mar 2012
Af
Oxfam IBIS

Mere end 6.042 elever på 50 skoler over hele landet får nu et helt særligt indblik i, hvordan det er at være barn i Afrika, når Oxfam IBIS’ LæseKaravane kommer på besøg. Karavanen har været en tur i Liberia, og har film, musik, skoleuniformer og gode historier med hjem.

De otte frivillige Oxfam IBIS-nomader har samlet masser af indtryk fra deres to ugers rundrejse i Liberia. I foråret drager de ud til elever på 50 skoler over hele Danmark. Efterspørgslen på et karavanebesøg har været overvældende. Samme dag tilmeldingen åbnede, var alle besøg bookede. Hele 121 skoler ønskede at få et besøg af karavanen, men kun de første 50 skoler var heldige.

”Der har været rigtig mange gode oplevelser. Det har gjort et stort indtryk på mig, at man kan mærke, at det liberianske folk vil fremad. Især på skolerne kan man se, at der sker noget, selvom der er lang vej igen. Folk har meget håb for fremtiden,” fortæller Anne Linaa Leavy, der sammen med syv andre frivillige repræsenterer dette års LæseKaravane.

LæseKaravane vil have hele verden i skole

Når LæseKaravanen kommer på besøg, vil eleverne ikke blot høre fortællinger om livet i Liberia, men også om Oxfam IBIS’ kampagne for at få alle børn i skole. For LæseKaravanen er en del af Hele Verden i Skole-kampagnen, som gør opmærksom på, at 67 millioner børn endnu ikke går i skole.

Udover de 50 populære karavanebesøg udgiver Oxfam IBIS læsebogen LæseRaketten, som de mere end 161.000 danske skolelever, der er tilmeldt kampagnen, modtager. Uge 13 er LæseRaket-uge, og her kan alle de mange elever læse om nogle af de børn, som karavanen også har mødt på turen rundt i Liberia - og få et dybere kendskab til afrikanske børns hverdag.

”Jeg håber at kunne inspirere børnene til at have lyst til at udforske verden. At de vil forstå verden, og har lyst til at opleve den, selvom det er anderledes end det de er vant til” siger Viktoria Hammer-Jakobsen, som ser frem til at drage med LæseKaravanen ud i landet og fortælle danske skolebørn om sine farvestrålende og anderledes oplevelser i Liberia, hvor to ud af tre børn stadig ikke går i skole.