Foto: Mike Kollöffel

Lærerstandens Brandforsikring har via LB-foreningen valgt at indgå et samarbejde med Oxfam IBIS og støtte uddannelsen af lærere i Mozambique.

Dialogen mellem Oxfam IBIS og LB-foreningen startede i begyndelsen af 2014 med udgangspunkt i fælles grundlæggende værdier og et stort ønske om at bidrage til en positiv udvikling – gennem uddannelse. Lærerstandens Brandforsikring, der er et medlemsejet selskab, ønsker at støtte initiativer, der fremmer samfundets udvikling, både i Danmark såvel som i resten af verden. Samarbejdet med Lærerstandens Brandforsikring er således gået i gang i januar 2015 og vil give uddannelse til 14 lærere, to skoleledere og 17 medlemmer af en forældre- og skolebestyrelse. Det aktuelle uddannelsesprojekt foregår i det nordlige Mozambique, og sker i samarbejde med lærerseminariet i byen Quelimane. Med i projektet er også en mozambikansk organisation, der arbejder for respekten for børns rettigheder i Mozambique.

Det to-årige samarbejde, der fokuserer på bedre kvalitet i undervisningen for knap 700 børn, er en del af et koncept, Oxfam IBIS har udviklet gennem en årrække, der hedder Glade Skoler. LB støtter en glad skole i landsbyen Nante i Mozambique.

Kontakt Ole Møs om@oxfamibis.dk for mere information.

Fast actions block