Oxfam IBIS hjælper de svageste i Yemen og Syrien

04. okt 2018
Af
Malene Aadal Bo

En ny stor bevilling fra Danida til Oxfam IBIS betyder, at der nu er hjælp på vej til tusindvis af de allermest udsatte mennesker i Syrien, Libanon og Yemen. Oxfam vil sikre skolegang, rent vand og beskyttelse til flygtninge og særligt sårbare i de konfliktramte lande.

I Yemen er en hel generation af børn og unge ved at blive tabt, fordi deres skoler er ødelagt og lærerne forsvundet. I Libanon længere mod nord er der akut mangel på rent vand blandt de syriske flygtninge, der har søgt tilflugt her. Og i Syrien, blandt dem der er blevet tilbage, er håbløsheden og manglen på fremtidsmuligheder for især de unge enorm.

Det er dem, der nu får glæde af de 35 millioner kroner, som Danida netop har bevilget til Oxfams humanitære arbejde i netop Yemen, Syrien og blandt de syriske flygtninge i Libanon.
”De kommer på et vigtigt tidspunkt og vil gøre en afgørende forskel for titusindvis af mennesker i nød,” siger Katja Levin, der er humanitær koordinator i Oxfam IBIS.

Oxfam har mange års erfaring med nødhjælps- og udviklingsarbejde i de tre lande, og det betyder, at vi har adgang til nogle områder og mennesker, som ellers er svære at få hjælp frem til.
”Det glæder mig usigeligt, at vi nu har mulighed for at give disse mennesker den hjælp og håndsrækning, de har så hårdt brug for,” siger Katja Levin.

I alt har Danida bevilget 35 millioner kroner til Oxfam IBIS’ humanitære arbejde i Yemen, Syrien og for de syriske flygtninge i Libanon. Pengene skal blandt andet gå til at rent vand og sanitet til flygtninge i Libanon og skolebørn i Yemen. De skal også bruges til at gøre skolerne til sikre og trygge steder at være og til at fastholde lærere, som ikke har fået løn i flere år, og som derfor ellers er nødt til at rejse væk eller søge andet arbejde.

”Og i Syrien skal pengene hjælpe udsatte unge, som står uden uddannelse og arbejde. De skal tilbydes kurser i landbrugsproduktion og basale færdigheder, og særligt udsatte familier vil få særlig hjælp og bistand af forskellig slags,” siger Katja Levin.

I alt regner vi med at nå ud til 35.000 mænd, kvinder og børn, som lige nu er i akut nød. Samtidig styrker vi de lokale organisationer, som skal være med til at skabe langsigtet udvikling i de konfliktramte lande.