Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden arbejder sammen med Oxfam IBIS om at hjælpe unge syrere og udsatte jordanere i arbejde.

Syriske flygtninge i Jordan har ikke de bedste odds, når de skal ud og finde et arbejde. De fleste af dem har brudte skole- og uddannelsesforløb, som ikke rækker langt på det hårdt pressede jobmarked i Jordan og for de unge er det særligt vanskeligt. En bevilling på 965.155 kroner fra Novo Nordisk Fonden styrker unge syriske og jordanskes lederskab, værdighed, entreprenørskab og kreativitet.

Siden konflikten brød ud i Syrien, har 1,3 millioner syrere krydset grænsen til nabolandet Jordan. Den store tilstrømning har lagt hårdt pres på landet, der i forvejen er præget af høj arbejdsløshed og har påvirket den økonomiske og sociale stabilitet. Ud af Jordans befolkning på 9,3 millioner er 64% under 30 år. 24,1 % af kvinderne er arbejdsløse og 15,3% af mændene.

Oxfam IBIS er med støtte fra Novo Nordisk Fonden gået sammen med den jordanske organisation I-Dare, der huser innovationshuset C-Hub, som er et samlingssted for innovation og kreativitet for unge i hovedstaden Amman. Målet er at nå ud til 150 unge jordanere og syriske flygtninge i alderen 18-30 år og øge deres chancer for at skabe en levevej. Samtidig vil projektet fremme samhørigheden mellem de unge jordanere og syrere.

På C-Hub vil de få adgang til udstyr og værktøj og blive klædt på til at bringe deres egne projekter til live og teste nye ideer. Ydermere vil de deltage i netværksarrangementer, virksomhedsbesøg, interagere med den private sektor og få en større viden om innovativ økonomi. Under hele forløbet vil de få sparring, der skal give dem et selvtillidsboost og få dem godt på vej.