Oxfam IBIS kæmper mod hungersnød i Sydsudan

21. feb 2017

Sydsudans regering og FN erkærede i slutningen af februar hungersnød i dele af landet. Det er første gang i seks år, at der er hungersnød i verden. Oxfam hjælper de svageste med mad og vand, og støtter vores lokale partnere i deres arbejde for at sikre folk tryghed, uddannelse og sundhed.

4,9 millioner sydsudanesere – 40 procent af befolkningen – har akut behov for fødevarer og risikerer at sulte inden udgangen af april i år. Oxfam IBIS er til stede i landet, og sammen med resten af Oxfam arbejder vi på højtryk for at hjælpe menneskene i de hårdest ramte områder.

”Landets indbyggere er fanget i en blodig koflikt mellem kæmpende militser. Mange er flygtet fra deres jord på grund af krigshandlingerne, og de har kun meget ringe chancer for at forsørge sig selv. Samtidig betyder det, at der samlet set ikke bliver produceret lige så meget mad, som der plejer i Sydsudan. Oveni kommer, at tørkesæsonen i år er længere end normalt,” forklarer generalsekretær Vagn Berthelsen fra Oxfam IBIS.

”Tilsammen betyder det, at priserne på fødevarer er alt for høje til, at almindelige mennesker har råd til at købe dem. Derfor sulter millioner af mænd, kvinder og børn lige nu. Og endnu flere vil blive ramt inden sommer, hvis ikke vi som verdenssamfund skrider til handling nu,” siger generalsekretær Vagn Berthelsen.

Siden den nuværende krise begyndte i december 2013, har Oxfam hjulpet næsten 700.000 af de mennesker, der er hårdest ramt af konflikten, med mad, vand og sanitet. Og vi har assisteret 350.000 med hjælp til landbrug, fredsopbygning, uddannelse og organisering.

”Oxfam gør, hvad vi kan, for at hjælpe de civile, der er fanget i krigsherrernes spil og bidrage til langsigtede løsninger på konflikten i Sydsudan,” siger Vagn Berthelsen.