"Jeg vil selv skabe mig en bedre fremtid"

16. Maj 2019

Lindsay, 12 år, går i 6. klasse:

”Min bedstemor har ikke gået ret meget i skole. Min mor har gennemført gymnasiet, men alligevel er hun nødt til at arbejde på en tøjfabrik i byen langt herfra – hun kommer kun hjem til os hver anden weekend og har aldrig ferie.

Min mor og bedstemor drømmer kun om en bedre fremtid for mig og min søster; at vi gør vores uddannelse færdig og får gode job.

Jeg går i 6. klasse nu, og jeg arbejder hårdt i skolen. Måske kan jeg komme til at arbejde med regnskab eller business engang i fremtiden, for jeg er glad for matematik. Lige meget hvad vil jeg i hvert fald fortsætte med at studere mange år endnu.”

Lindsays skole bliver en del af et nyt projekt for 10.000 børn i Guatemala og Bolivia, hvor Oxfam IBIS og Hempel Fonden vil hjælpe fattige indianske børn til en bedre uddannelse og styrke deres tro på fremtiden. Et af målene er at fremme ligestillingen mellem kønnene, så flere piger bliver i skolen i stedet for at droppe ud før tid. Læs mere her.