Jeg kunne bare mærke, det var et sted, jeg havde lyst til at være

11. jan 2017

Maria Libonati er 26 år. Hun studerer spansk i København og har været frivillig i Oxfam IBIS Latinofilm siden januar 2015

Hvorfor blev du frivillig hos Oxfam IBIS?

”Jeg studerer spansk, har rejst meget i Latinamerika og synes generelt, det er et megaspændende kontinent. Så da jeg flyttede til København, savnede jeg et forum, hvor jeg havde nogen at dele denne interesse med. Jeg søgte på nettet og faldt tilfældigvis over jer. Kort efter tog jeg til et infomøde for at høre om organisationens arbejde, og det lød simpelthen så spændende – her var nogle fede mennesker, og jeg kunne bare mærke, at det var et sted, jeg havde lyst til at være.”

Hvad laver du som frivillig?

”Jeg har hele tiden været tilknyttet Latinofilmgruppen, hvor vi viser dokumentarfilm og afholder foredrag om latinamerikanske emner. For nylig blev jeg gruppeleder, så nu er det mig, der har ansvaret for arrangementerne. I foråret var jeg desuden med til at indsamle underskrifter til Flygtningebørn i Skole-kampagnen. Det var fedt at arbejde lidt mere aktivistisk og møde en masse mennesker, når vi var på gaden, så den slags vil jeg gerne lave mere af fremover.”

Hvad får du selv ud af at være med?

”Først og fremmest møder jeg en masse spændende mennesker, der interesserer sig for det samme som mig – flere af mine rigtig gode venner har jeg faktisk mødt her. Rent fagligt får jeg mulighed for at færdes i et internationalt miljø, hvor jeg kan øve mig på mit spanske og tale med mennesker fra Spanien og Latinamerika. Og så er det fedt at bruge min tid på noget, der gør en lillebitte forskel for andre mennesker her i verden.”