”Jeg har skaffet to nye medlemmer til Oxfam IBIS”

16. jun 2020
Af
Rikke Hovn Poulsen

23-årige Sofia Mata er kommet godt i gang som Oxfam IBIS-ambassadør – og hun er slet ikke færdig endnu

Jeg har nu skaffet to nye medlemmer til Oxfam IBIS – det ved jeg, fordi jeg får en sms, hver gang jeg har en ’succes’. Det er jeg stolt af. Men det er kun begyndelsen, jeg skal have flere i hus! 

Jeg er begyndt med at kontakte mine nærmeste venner og familie. Hver gang har jeg forsøgt at fange folk ud fra deres egne interesser, for Oxfam IBIS arbejder jo med mange forskellige ting. For eksempel har min bror rejst meget i Latinamerika. Så jeg har talt med ham om, at det er mere end et lækkert rejsemål – det er også et sted, der kræver meget udvikling, og det er vigtigt at støtte op om de organisationer, der arbejder der, som eksempelvis Oxfam IBIS. 

Den anden dag ringede en veninde, der er meget optaget af racismedebatten. Hun ville gerne engagere sig, men vidste ikke helt hvordan. Jeg greb anledningen og fortalte om Oxfam IBIS. Selvfølgelig gjorde jeg det klart, at det ikke er Black Lives Matter, men at det er en organisation, der kæmper for lighed på tværs af hudfarve, religion og andre skel. Den tanke kunne hun enormt godt lide, og hun endte faktisk med at sige, at hun vil melde sig ind. 

Gør som Sofia - bliv Oxfam IBIS-ambassadør her

Jeg har både forsøgt mig med at sende sms’er og ringe, når jeg hverver. Det er helt klart det med at ringe, der har fungeret bedst for mig. Så bliver det en mere personlig samtale. 

De første par opkald føltes lidt udfordrende; et par af mine venner sagde direkte, at det ikke var noget, de ville bakke op om. Men så fik jeg pludselig en sms fra Oxfam IBIS om, at jeg havde hvervet et medlem, og det var virkelig fedt. 

I næste uge tager jeg ned på det lokale bibliotek og sætter plakater op, og der skal også nogle op ude på universitetet. Jeg har nogle venner, der bor andre steder i Danmark – de skal selvfølgelig have et postkort. Og så vil jeg selvfølgelig fortsætte den personlige hvervning af venner og familie. Min onkel og tante skal have et opkald i næste uge. Og mon ikke mine naboer også lige får en opfordring med på vejen. 

 

Bliv medlem