Jeg er overbevist om, at det vil lykkes

26. feb 2018
Af
Mie Roesdahl

Måske er du i den seneste tid stødt på artiklerne om Oxfam – om, hvordan medarbejdere i Haiti i 2011 og Tchad i 2006 købte sig til sex hos nogle af de ekstremt skrøbelige mennesker, de var sendt ud for at beskytte. Jeg er dybt rystet over de historier. De mennesker svigtede vores organisation. De misbrugte tilliden fra Oxfams trofaste støtter og fra de regeringer, som lod os arbejde i deres lande. Det gør ondt at høre om. Og det er i modstrid med alt, hvad Oxfam står for.

Siden 2011 har Oxfam taget store og vigtige skridt for at undgå, at det kan ske igen, og lige nu gennemgår vi de systemer og gør dem endnu stærkere. Selv om IBIS først blev en del af Oxfam senere, føler jeg et ansvar, og jeg lover dig, at vi gør alt, hvad vi kan. Jeg håber, at du som medlem stadig ved og stoler på, at du er en del af en organisation, som gør sit ypperste og altid kæmper på de svageste menneskers side.

Kampen for de svageste står helt centralt i hverdagen og i den strategi, som Oxfam IBIS er ved at lægge for de næste mange års udviklingsarbejde. Det samme gør piger og kvinder, og også fremover vil vi bruge en betydelig del af vores kræfter på at sikre bedre forhold for netop dem – på at give piger adgang til uddannelse, give voldsramte kvinder håb og styrke og støtte unge kvinder, der ønsker indflydelse og job.

Jeg har netop været i Guatemala, hvor der dagligt sker alt for mange overgreb mod piger og kvinder, og hvor deres køn tildeler dem langt de dårligste muligheder, når det kommer til rettigheder, uddannelse og job. Her så jeg på egen hånd behovet for det arbejde, vi er med til at gøre. Men jeg så også, hvordan der hver dag tages skridt i den rigtige retning. Jeg er overbevist om, at det vil lykkes, at skabe bedre forhold for verdens piger og kvinder. Ikke det hele eller på en gang. Men meget af det og over tid.

Som medlem af Oxfam IBIS er du med til at få det til at ske, fordi du står sammen med dem, der kæmper for en bedre verden.
Tusind tak, fordi du er med.