"Jeg drømmer ikke om fremtiden"

16. Maj 2019

Maria, 16 år, går ikke i skole:

”Mine forældre er væk i fire måneder om året, hvor de arbejder på en stor plantage langt herfra. Resten af året arbejder de mange timer hver dag i markerne. De kan lige få det til at løbe rundt på den måde, men de har ikke penge til for eksempel at købe medicin, hvis et af os børn bliver syge. Det er svært for dem.

Derfor er det min opgave at tage mig af huset og lave mad til mine fire små søskende. Jeg gik i skole indtil 4. klasse, hvor jeg lærte at læse og skrive. Men jeg blev nødt til at droppe ud for omkring fem år siden, da mine små tvillingesøstre kom til. Husarbejdet kræver al min tid nu.

Jeg er holdt op med at drømme om at komme tilbage i skolen. Det ville være pinligt, for jeg er jo så meget ældre end alle de andre, der går der. Men forhåbentlig får min bror lov til at tage en uddannelse i stedet.

Jeg gør mig ikke så mange tanker om min egen fremtid. Måske kan jeg engang få job som hushjælp eller noget i den stil.” 

Marias tidligere skole bliver en del af et nyt projekt for 10.000 børn i Guatemala og Bolivia, hvor Oxfam IBIS og Hempel Fonden vil hjælpe fattige indianske børn til en bedre uddannelse og styrke deres tro på fremtiden. Et af målene er at fremme ligestillingen mellem kønnene, så flere piger bliver i skolen i stedet for at droppe ud før tid.