Der er sammenhæng mellem velstand og kvalitetsuddannelse. I de rige lande er uddannelsesniveauet højt. I mange fattige lande skræmmende lavt. Det har konsekvenser for udviklingen af de fattige lande. Dårlig uddannelse gør at mennesker har sværere ved at kæmpe for deres rettigheder, komme ud af fattigdom og aktivt deltage i en demokratisk udvikling af deres land.
Det er centralt at se kritisk på indholdet og kvaliteten i den uddannelse, der tilbydes i de fattige lande.
Oxfam IBIS samarbejder med og støtter folkelige organisationer verden over med at stille krav om kvalitetsuddannelse til alle. Og det går fremad. Antallet af børn og unge, der kommer i skole stiger støt, men desværre følger kvaliteten ikke med og alt for mange børn, unge og voksne i verden kan stadig ikke læse og skrive. Retten til en god uddannelse kræver politiske forandringer.
Oxfam IBIS arbejder med at sikre at de mest udsatte og fattige piger og drenge, kvinder og mænd får retten til en god uddannelse opfyldt. Vi har særligt fokus på mennesker i konfliktzoner, børne-arbejdere, etniske grupper og andre grupper, der er udsatte.
De fleste forældre om, at deres børn og unge får en god uddannelse. Når de sender dem i skole forventer de at læreren er i klassen, er velforberedt til dagens lektioner og at de lærer i et godt og trygt miljø - med andre ord forventer de, at eleverne får en kvalitets uddannelse i skolen.
Det er ikke altid muligt. Måske taler læreren ikke elevernes sprog, som det er tilfældet i mange latinamerikanske og afrikanske landsbyskoler. Måske er der mangel på uddannede lærere og undervisningsmaterialer eller klasserne er alt for store til at kunne gennemføre en god undervisning.
Vi mener at kvalitetsuddannelse er lig med:
For at opnå denne type af kvalitetesuddannelse, støtter Oxfam IBIS og partnere for eksempel læreruddannelse, piger og kvinders uddannelse, faglig ungdomsuddannelse, voksen uddannelse, udvikling af læseplaner og pædagogiske metoder.
En voldsom cocktail af problemer har bragt menneskene i verdens yngste nation i knæ. Gennem en stor donation fra svenske SIDA vil Oxfam IBIS støtte befolkningen til at blive mere modstandsdygtig over for kriser - blandt andet gennem uddannelse
Latinamerika er den eneste region i verden, hvor andelen af teenagemødre stiger. Årsagen er blandt andet, at de unge piger ikke kan forestille sig så...
Som del af den globale aktionsuge for Uddannelse for Alle i juni, mødte fem elever fra sjette klasse på Christianshavns Skole i København...
En gruppe unge ghanesere har sluttet sig sammen for at bekæmpe arbejdsløshed og marginalisering ved at sikre erhvervsuddannelser af ordentlig kvalitet.
Khadeeja Mahmoud var knust og bange, da hun forlod Syrien, hovr hun skulle til at starte sit liv og sin karriere. Nu har hun fået en ny chance.
Coronakrisen risikerer at koste udsatte børn deres chance for en uddannelse. Dedikerede lærere gør derfor alt, hvad de kan, for at fortsætte undervisningen.
Danmark er det næstbedste land i verden til at bekæmpe ulighed gennem økonomisk omfordeling og investeringer i velfærd.
Ny rapport dokumenterer, at Oxfams arbejde med at bekæmpe analfabetisme blandt de svageste i Afrika virker: Vi når ud til nogle af de allermest marginaliserede mennesker, og det er med til at styrke deres medborgerskab og modstandskraft i kriser.
I 2017 læste 180.000 danske skolebørn om Rhoda Atem fra Sydsudan i LæseRaketten. Hvad der siden skete med Rhoda kan du høre her.
Online undervisning kræver, at lærerne ved, hvordan man underviser digitalt. Derfor får lærere i Bolivia nu kurser i at undervise online.