Forside / Historier / "Jeg havde opgivet at få en uddannelse"
Historie

"Jeg havde opgivet at få en uddannelse"

17.01.2023

rebecca-nyaguen-madol-ganyiel-south-sudan-photo-william-vest-lillesoe-680x453.jpg
Foto : William Vest-Lillesøe

Rebecca Nyaguen Madol er 31 år, og studerer på andet år på Oxfam IBIS’ voksenundervisning i ALP-klassen i Ganyliel, Sydsudan.

"Da jeg var barn, elskede jeg at gå i skole. Med en uddannelse er verden fuld af muligheder. Men som 15-årig blev jeg gift, og så var det slut. Jeg fik fem børn og brugte al min tid på at passe dem og vores hjem.

Min mand er fårehyrde og er væk det meste af dagen. Jeg så, hvordan de andre piger fra klassen blev færdige, og hvordan nogle af dem fik mulighed for at læse videre og blive sygeplejerske eller lærer. Jeg var blevet for gammel og havde opgivet at uddanne mig.

Men da Oxfam IBIS startede ALP-klasserne, hvor voksne som mig kan gå, snakkede jeg med min mand, og han opfordrede mig til at begynde igen. Han kunne se, hvordan de uddannede kvinder hjalp til i byen.

For to år siden startede jeg i skole igen. Jeg var 29 år og kunne endelig være et forbillede for mine børn og andre kvinder. Jeg er blevet bedre til at læse og låner mange bøger på biblioteket. Og matematikken har gjort mig til en bedre handelskvinde.

Jeg har sendt min ældste søn og datter til Uganda for at gå i en god skole. Det er vigtigt, at også pigerne får en uddannelse.

Om et år bliver jeg færdig med skolen. Selvom det ikke er nemt at jonglere livet som husmor med skolegang, vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at videreuddanne mig til sygeplejerske, så jeg kan bidrage til at gøre Ganyliel til et bedre sted at leve."

rebecca-nyaguen-madol-ganyiel-south-sudan-photo-william-vest-lillesoe-453x680.jpg
Foto : Foto: William Vest-Lillesøe