27. May 2019

En af de største vindere i valgkampen til europaparlamentet blev kampen mod skattely. For første gang blev det et emne, der var umuligt at komme udenom, mener Kristian Weise

09. May 2019

En stærkere dansk udviklings- og bistandspolitik

06. May 2019

I Oxfam IBIS kæmper vi mod den globale ulighed. Det gør vi, fordi ekstrem ulighed ikke bare er uretfærdig, men også underminerer demokrati, typisk rammer kvinder og unge hårdest samt fører til krige og konflikter. Og fordi uligheden i sig selv er blevet en hindring for, at mennesker kan løfte sig ud af fattigdom.

05. Mar 2019

I Sverige og Norge har man oprettet organisationen Fair Finans, der gransker bankerne og giver forbrugerne en etisk rating. Vi har brug for det samme herhjemme, siger Oxfam IBIS og Forbrugerrådet Tænk.

28. Jan 2019

Jeg er en af de 0,1 procent, der sidder på langt størstedelen af verdens rigdomme. Jeg har startet eller finansieret 37 virksomheder og var blandt andet en af de første investorer i Amazon. Jeg er blevet uanstændigt godt belønnet for min indsats, og jeg har et liv, som de øvrige 99,99 procent af verdens befolkning ikke kan forestille sig.

23. Jan 2019

Thomas Bustrup, COO i Dansk Industri, beklager sig i Børsen 21. januar over, at udenrigsministeren indfører et ”overraskende” forbud mod eksport af forsvarsmateriel til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Men det er helt legitim politik.

13. Nov 2018

Har vi som almindelige danskere et ansvar for at hjælpe børnene i Yemen, hvor 14 millioner mennesker risikerer at dø af sult inden for den nærmeste fremtid? Det mener Oxfam IBIS' engagementschef - læs her hvorfor

19. Sep 2018

Dette indlæg er bragt i Politiken 19.9 Oxfam IBIS opfordrer til, at politikerne ambitiøst forholder sig til tre ting: at hvidvaskning hænger sammen med skattely, at det oftest rammer i forvejen fattige lande, og at det både drives af og driver en galoperende ulighed.

25. Aug 2018

Den danske regering har været tavs i sagen om fængslingen af fredelige menneskerettigheds-aktivister i Saudi Arabien. Canadas ambassadør blev smidt ud, da landet protesterede mod fængslingen.

23. Aug 2018

Organisationer som Oxfam IBIS skal kunne udtale sig om ting, der påvirker verdens fattigste – også selvom det er politisk kontroversielt. Hvem skulle ellers gøre det?