Kostskolen i junglen

For mange unge mayaer i Guatemala er det meget vanskeligt at få en relevant og god uddannelse, og de har derfor svært ved at finde arbejde. Mange unge tvinges til at søge job i byerne, hvor de hurtigt kan havne i kriminalitet og misbrug.
På den baggrund har Oxfam IBIS bl.a. valgt at støtte det unikke uddannelsescenter, Ak’ Tenamit, som er en kostskole midt i Izabal provinsens jungle.

Ak’ Tenamit tilbyder en både teoretisk og praktisk uddannelse til omkring 600 unge mayaer fra hele Guatemala. De unge kan vælge mellem to hovedlinjer: lokaludvikling og bæredygtig turisme.

Eleverne kombinerer opholdet på skolen med praktikophold på restauranter og hoteller eller i kommunalforvaltninger og organisationer.

Unge biddrager til lokalsamfundet

Mindst 80 procent af de unge, som har afsluttet en teknisk uddannelse hos Ak’ Tenamit, er enten involveret i lokaludvikling af deres egne landsbyer, gået i gang med videregående universitetsstudier eller har fået forbedret deres vilkår for at finde arbejde.

De unge studerende lærer at bidrage til udviklingen af deres egne lokalsamfund enten ved at administrere projekter eller ved at starte bæredygtig turisme, som kan skabe arbejdspladser og komme lokalbefolkningen til gavn. På længere sigt vil Ak’ Tenamit dermed bidrage til at bekæmpe fattigdom og ulighed i Guatemala.