Det giver arbejdsglæde at hjælpe børn i skole

11. jan 2017

Bente Mølgaard, der er CSR-chef hos Hempel, fortæller om samarbejdet med Oxfam IBIS

Hvorfor samarbejder I med Oxfam IBIS?

”Jeg hørte om organisationen første gang til en reception for seks-syv år siden, og derefter tog jeg selv kontakt. I har gennem en årrække vist jer som de bedste i Danmark til uddannelsesarbejdet. I har store kompetencer og meget viden, og de fleste af vores resultater har været ganske fine. Så overordnet set er vi meget tilfredse med samarbejdet.”

Hvad har været den største succes?

”Det har ubetinget været vores projekter i Ghana. Her har vi hjulpet med at få flere tusind børn i landområderne i skolebørn, som ellers aldrig ville have fået en uddannelse. Vi har været med til at bygge 12 skoler, som siden er blevet overdraget til regeringen og stadig fungerer godt. Det er en kæmpe tilfredsstillelse for os på den måde at have gjort en forskel for så mange mennesker.”

Hvad får Hempel ud af samarbejdet?

”Det er en fantastisk historie at fortælle medarbejderne i Hempel A/S, at frugten af deres hårde arbejde er med til at sende verdens fattigste børn i skole i stedet for bare at lande i lommerne på aktionærerne. På et tidspunkt regnede vi ud, at hver medarbejder på den måde var med til at støtte ni børns uddannelse rundt omkring i verden. Det giver en enorm stolthed og arbejdsglæde for alle.”

Hempel

Malingproducenten Hempel vil gerne tage et globalt ansvar, og derfor støtter man igennem Hempel Fonden uddannelse til verdens fattigste. Samarbejdet med Oxfam IBIS begyndte i 2011, hvor Hempel i første omgang støttede to skoler i Mozambique, og det er siden blevet udvidet betragteligt, så Hempel i dag er vores største private samarbejdspartner.

I 2015 støttede fonden således forskellige uddannelsesrelaterede Oxfam IBIS-projekter i Mozambique, Sierra Leone, Ghana og Bolivia. Siden 2011 har fonden været med til at give mere end 10.000 børn en kvalitetsuddannelse, som de ellers ikke ville have fået.

Lighthouse aviation group

I slutningen af 2015 indgik Oxfam IBIS et nyt samarbejde med Lighthouse Aviation Group – en relativt nystartet virksomhed, der arbejder med leasing af fly. Firmaet støtter et treårigt projekt i Bolivia, der skal give 640 børn fra Urufolket en kvalitetsuddannelse. På syv skoler skal fattige og udsatte børn og unge have undervisning, både på deres eget sprog og på spansk.

Derudover skal 59 lærere efter- uddannes i tosproget undervisning. Det er første gang nogensinde, at Lighthouse Aviation Group indgår et CSR-partnerskab.

Claus Meyer

Sammen med kokken Claus Meyer har Oxfam IBIS grundlagt Madskolen i Bolivia. Ved at uddanne fattige, primært indianske unge i madhåndværk skaber Madskolen jobs – i 2015 fik 226 unge mennesker således et nimåneders kursus, så de var klædt på til at starte egen virksomhed og forsørge sig selv.

Dertil har vi sammen med Claus Meyer grundlagt restaurant Gusto i La Paz, der i dag er en af de allerbedste restauranter i hele Syd- amerika. Projektet er med til at højne Bolivias madkultur og fremme lokale råvarer og madtraditioner.

Lærerstandens brandforsikring

I midten af 2016 sluttede et projekt på to af de såkaldt glade skoler i Mozambique, hvor Lærerstandens Brandforsikring var med til at sikre uddannelse af høj kvalitet til i alt 2.830 børn. Lærertræning og forældreinddragelse var nøgleord, og derudover blev der bygget og indrettet et bibliotek og skaffet 800 skolebøger til børnene.

Og tallene taler for sig selv: Antallet af elever i tredje klasse med evnen til at fortolke små tekster steg fra 42 procent i april 2014 til 85 procent i oktober året efter.