SKRIV UNDER: Fortæl Lars Løkke og Ulla Tørnæs, at de skal sende verdens fattigste børn i skole

De har pengene, fordi så få flygtninge er kommet til Danmark, nu skal de bruge dem, hvor støtten både redder liv lige nu og hjælper på lang sigt.

 


Beslutningen haster! Enormt mange børn går ikke i skole lige nu - mange er på flugt fra verdens mange katastrofer og andre lider under fattigdom. De har brug for din stemme.


Forestil dig, hvor du var endt, hvis du var født i et fattigt land og ikke havde gået i skole. I et land som Sydsudan er svaret ofte dystert: Børnesoldat. Tvunget ud i prostitution. Fattigdom. I Sydamerikas fattigste land Bolivia kunne svaret være lige så slemt: Børnearbejder. Gravid som 12-årig. Kriminel. Det er deres liv, men det er Løkke og Tørnæs' valg.


Verdens børn har brug for dig lige nu – det her er en enestående mulighed for at hjælpe børn i skole. Skriv under ovenfor eller www.oxfamibis.dk/ditvalg


Brevet til regeringen

Kære statsminister Lars Løkke Rasmussen, udviklingsminister Ulla Tørnæs og den danske regering.

Det er deres liv, men jeres valg.

Børnene har drømmene og viljen til at skabe en bedre verden. Det kræver en god uddannelse. I har muligheden lige nu for at vise, at I har lige så meget mod, vilje og tro på verdens fremtid, som børnene.

Løkke og Tørnæs, lige om lidt fordeler I næsten to milliarder bistandskroner, fordi hele budgettet til at modtage flygtninge i Danmark langt fra er blevet brugt.

I har lovet at pengene skal gå tilbage til verdens fattigste og udsatte – hvad er så mere oplagt end at hjælpe de millioner af børn, der ikke har muligheden for at gå i skole? Dermed bidrager Danmark til ligestilling, vækst, fattigdomsbekæmpelse, demokrati og fred. Det er uddannelse nemlig vejen til.

I står altså med penge i hånden, der kan give børnene den uddannelse og de muligheder, de drømmer om.

Det bedste, I kan gøre for at opfylde børnenes drømme, er at hjælpe dem i en god skole. Den mest direkte vej er, at I vælger, at støtten går til nogle af de lande med et enormt behov for uddannelse, Danmark allerede arbejder sammen med. Her har I allerede set, at hjælpen virker – og arbejdet hjælper Oxfam IBIS jer gerne med.

Et andet konkret sted, støtten vil gøre underværker, er i verdens største uddannelsesfond, Global Partnership for Education (GPE), der skal genfinansieres netop nu. Hvis Danmark igen vil love at give 400 millioner kr. om året, vil GPE hvert år kunne støtte fattige lande til at sende 250.000 flere børn i skole, uddanne tusindvis af lærere, bygge hundredevis af klasselokaler og uddele millioner af bøger.

Danmark har tidligere givet meget mere støtte til uddannelse, og heldigvis står I lige nu med en unik og oplagt mulighed for at komme tilbage dertil. Jeres valg afgør børnenes fremtid og liv.

Sammen kan vi få børnenes drømme til at gå i opfyldelse. Vi skal skabe en god, tryg og stabil verden. Og uddannelse til verdens børn er midlet.

Kommentarer

Fast actions block