Arv og testamente: Støt Oxfam IBIS i dit testamente og fortsæt kampen mod fattigdom

Når du støtter Oxfam IBIS i dit testamente, er du med til at fortsætte kampen for at flere mennesker kan leve uden fattigdom, vold, og diskrimination.

Oxfam IBIS er en del af en global bevægelse af mennesker, der vil udrydde fattigdom overalt i verden. Vi arbejder med konkrete projekter, der styrker individer og civilsamfund i verdens fattigste lande. Vi bekæmper ulighed, giver adgang til god uddannelse, er med til at opbygge fred og rykker ud med nødhjælp til ofrene for klimaforandringer, naturkatastrofer og krig. Gennem dit testamente har du mulighed for at hjælpe der, hvor der er allermest behov for det.

Gratis hjælp til advokat og rådgivning, når du donerer din arv

Måske tænker du, at det er besværligt og krævende, at Oxfam IBIS skal arve noget af din formue, men vi kan hjælpe dig gennem hele processen.

Sådan donerer du din arv til velgørende formål

Kontakt vores arvekonsulent Julie Ovadia Flensborg på mail jov@oxfamibis.dk eller telefon 53 39 29 99.

Har du brug for advokathjælp til at udfærdige eller tilrette dit testamente, kan vi også hjælpe med det. Vi samarbejder med arveretsadvokaten, Lone Brandenborg, som kan svare på juridiske spørgsmål og hjælpe med udarbejdelse af testamente.

Skal du betale arveafgift, når du donerer din arv til Oxfam IBIS?

Velgørende organisationer som Oxfam IBIS betaler ikke arveafgift. De penge, som du donerer til Oxfam IBIS, går dermed ubeskåret til organisationen.  I særlige tilfælde kan dine arvinger ovenikøbet få en økonomisk fordel, hvis du donerer til en organisation som Oxfam IBIS. Det kaldes 30% løsningen.

Hvad er 30% løsningen?

30% løsningen henviser til en metode, hvor du ved at støtte en velgørende organisation som Oxfam IBIS sikrer, at dine arvinger får udbetalt flere penge end ellers.

Løsningen kræver, at du donerer 30% af arven til Oxfam IBIS. Til gengæld betaler Oxfam IBIS bo – og tillægsboafgifterne for dine arvinger. Det medfører, at dine arvinger får cirka 3% mere udbetalt, samtidigt med at Oxfam IBIS får ca. 8% af det samlede beløb. 30%-løsningen er relevant, hvis dine arvingerne betaler den højeste sats i arveafgift.

Kontakt gerne Oxfam IBIS for at høre nærmere.