Forside / Nyheder / Verdens bedste koncert sendte store gaver til Sierra Leone
Artikel

Verdens bedste koncert sendte store gaver til Sierra Leone

25.01.2016

Af Malene Aadal Bo

I alt otte bands og tre DJ's stod ganske gratis på scenen til årets udgave af Verdens Bedste Koncert.
I alt otte bands og tre DJ's stod ganske gratis på scenen til årets udgave af Verdens Bedste Koncert.
Foto : Line Kjellerup

Festen var så god, at klokken var 5 om morgenen, før Operaen på Christiania kunne lukke årets udgave af "Verdens Bedste Koncert". Og overskuddet slog rekord med mere end 12.000 kroner, som går ubeskåret til IBIS' uddannelsesarbejde i Sierra Leone. Tusind tak til arrangører og gæster.

"Vi håber bare, at pengene kan bruges til at give børn i Sierra Leone en uddannelse, så de er rustet til at bygge deres land op. Især håber vi, at vi med arrangementet har gjort vores lille bidrag til, at børn i Sierra Leone kan fokusere på glæde, dans og musik i stedet for sygdom, uro og frygt," siger Kasper Krebs.
Sammen med Martin Van Der Wehle er han manden bag Verdens Bedste Koncert, som nu for andet år i træk har samlet frivillige musikere og danseglade gæster i hundredvis, og som ikke mindst har samlet i tusindvis af kroner ind til børn og unge i Sierra Leone i Vestafrika.

Selve koncerten blev afholdt den 9. januar 2016 i Operaen på Christiania i København, og inden da havde der været opvarmningskoncerter på Café Retro, hvor overskuddet i baren også gik til Sierra Leone.

Anya, Jonas Rendbo, JuWehl og DJ's Sucio Sueño & Kres er bare et par af de i alt otte bands og tre DJ's, der spillede ganske gratis og sammen med Foreningen Retro og Freetown Aid var med til at gøre Verdens Bedste Koncert til virkelighed.

"Der er så meget goodwill derude, og så mange mennesker, der gerne vil bidrage, hvis de bliver spurgt. Vi håber, at den konkrete indsamling kan gøre en forskel og især håber vi, at vi med arrangementet her kan inspirere andre til at gøre det samme," siger Kasper Krebs.

Fra IBIS skal lyde en kæmpe tak til Kasper, Martin, Foreningen Retro og Freetown Aid.


Gæsterne til Verdens Bedste Koncert betalte 60 kroner i indgangen og bidrog i øvrigt til indsamlingen via det overskud, der blev genereret i baren. Foto: Line Kjellerup.