Forside / Nyheder / Udviklingsministeren havde fint besøg
Artikel

Udviklingsministeren havde fint besøg

16.06.2021

Af Malene Aadal Bo

elever-fra-christianshavn-skole-moeder-udviklingsminister-flemming-moeller-mortensen-juni-2021-foto-hans-bach-680x453.jpg
Foto : Hans Bach

Som del af den globale aktionsuge for Uddannelse for Alle i juni, mødte fem elever fra sjette klasse på Christianshavns Skole i København udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

De talte om, hvordan det har været at gå i skole under coronapandemien i Danmark og om alle de børn i resten af verden, der stadig ikke er i skole, og som risikerer aldrig at vende tilbage og gøre deres skolegang færdig.

Lucas, Karl Gustav, Joachim, Johannes og Storm overrakte ministeren et billede med budskaber fra skoleelever over hele Danmark. Opfordringer til ministeren om at beskytte alle børns ret til at gå i en god skole – både i Danmark og i resten af verden.

"Jeg tager opfordringerne til mig, og billedet skal jeg nok tage med op på kontoret og hænge op,” lovede ministeren, der var helt enig med eleverne i, at kvalitetsuddannelse er afgørende for at skabe sig et godt liv. Da Corona-krisen var på sit højeste i 2020, var ni ud af ti børn i hele verden ikke i skole. Selv om mange skoler nu åbner igen, ved mange børn ikke, om de nogensinde kommer tilbage – for mange af dem vil muligheden være forpasset for altid.

Budskabet fra de danske børn til regeringen er, at den skal gøre alt, hvad den overhovedet kan for at hjælpe alle børn tilbage i skole.
”Der er ikke noget bedre for mig som udviklingsminister end at opleve, at børn og unge har så fin forståelse af tingene, og jeg er virkelig imponeret over, hvor dybtgående, de har sat sig ind i, hvordan det hele hænger sammen,” sagde Flemming Møller Mortensen.

Også for dagens budbringere havde mødet med ministeren været en god oplevelse:
”Man føler sig helt vigtig,” grinede de efterfølgende.