Forside / Nyheder / Sex for Grades på vestafrikanske universiteter
Artikel

Sex for Grades på vestafrikanske universiteter

09.10.2019

bbc-web-screen-sex-for-grades-foto-bbc-689x453.jpg
Foto : BBC webscreen

Seksuelle ydelser i bytte for gode karakterer, studiebøger og adgang til uddannelse er ikke ualmindeligt i Vestafrika, hvor lærere og lektorer udnytter deres magt overfor sårbare og fattige piger og kvinder. Men det er svært at bevise. Gennem det sidste år har BBC Africa Eye, forsøgt at dokumentere omfanget af problemet på to af de mest prominente universiteter i Vestafrika.

I dokumentaren: “'Sex for grades': Undercover in West African Universities”, som blev publiceret den 7. oktober 2019, står kvindelige studerende fra Nigeria og Ghana frem og fortæller om, hvordan mandlige lektorer udnytter deres position til at modtage seksuelle ydelser – ”sex for grades”. For at dokumentere graden af overgrebene, er BBC gået undercover og giver sig ud for at være kvindelige studerende og oplever hurtigt, at blive antastet med seksuelle tilnærmelser af de magtfulde lektorer.

BBC-undersøgelsen om 'sex for grades' i Vestafrika, har fået stor mediebevågenhed og opmærksomhed på de sociale medier i regionen. En problematik som Oxfam IBIS har stort kendskab til fra skolesystemet i Vestafrika.

”Desværre er seksuelle overgreb i skolesystemet noget der sker alt for ofte – og ikke blot på universiteterne. Selv små børn oplever overgreb i skolesystemet, hvor de burde kunne være trygge. Overgrebene går i overvældende grad ud over de fattigste – dem der ikke har penge eller kraft til at stå imod i et samfund, hvor penge er lig med tryghed,” fortæller uddannelsesekspert Kira Boe.

Se BBC-dokumentaren: 'Sex for grades': Undercover in West African universities