Forside / Nyheder / Sådan hjælper vi i Yemen
Artikel

Sådan hjælper vi i Yemen

18.01.2019

Mona og hendes fire børn har modtaget nødhjælp via Oxfam. Foto: Sami M. Jassar / Oxfam
Mona og hendes fire børn har modtaget nødhjælp via Oxfam. Foto: Sami M. Jassar / Oxfam

Yemens børn sulter ikke – de sultes. Sammen redder vi liv.

2.500 danskere har på ganske kort tid givet en livreddende støtte til Yemens børn. Uden den hurtige og flotte opbakning fra mennesker i Danmark, kunne vi ikke levere en lige så stor hjælp.

Mona på 30 år (billedet) er en de mange, der får hjælp. Hun har fire børn, og de kunne nemt have mistet livet, ligesom de titusindvis af ofre for den blodige krig, der har raseret landet i snart fire år.

Børnene er de mest udsatte i krigen, hvor de både kan blive udsat for vold, sygdom og sult.

Heldigvis kan vi redde mange menneskeliv, når mange mennesker støtter det akutte nødhjælpsarbejde, når der er brug for det. Donationerne redder simpelthen liv.

Oxfam sørger for rent vand, både ved at reparere vandledninger og køre det livgivende vand frem til mennesker i nød. Et eksempel er byen Taiz, hvor vi hjælper 126.000 mennesker med rent vand. I hele landet har vi leveret rent vand og sanitet til mere end en million mennesker.

Tryghed, kontanter og skole

Mona er heldigvis flygtet til et mere trygt sted, hvor hun kan få lidt arbejde, og der er et lokalt marked. Det er dog svært at overleve og brødføde hendes børn, så hun modtager hjælp i form af kontanter fra Oxfam. Det er en klog måde at hjælpe på, da mennesker i en desperat situation bedst ved, hvad de har brug for, for at få livet til at hænge sammen.

Udover den akutte hjælp, er de mange donationer fra Danmark også gået til, at de børn, som er flygtet til mere trygge områder, kan komme tilbage i skolen. Fra første dag får de her tryghed og livsvigtig viden om, hvordan de undgår kolera og farlige situationer.

Dertil kommer resten af skolegangen, der gør at de kan være med til at bygge Yemen op igen, når engang krigen er slut. Skolen redder liv, både her og nu og på længere sigt.

”Jeg håber, at krigen stopper. Det er udmattende at bo her. Jeg ønsker bare, at jeg kunne tage hjem”, fortæller Mona.

Forhåbentlig får krigen og volden snart en ende. Derfor har vi kæmpet de seneste måneder for, at Danmark skal gøre sit for stoppe våbenstrømmen til krigen.

Læs mere om de stærke resultater, vi har opnået her.

Tak til alle der har støttet.