Forside / Nyheder / Oxfam redder liv i Sierra Leone lige nu
Artikel

Oxfam redder liv i Sierra Leone lige nu

22.08.2017

Af Rikke Hovn Poulsen

En Oxfam-kollega hjælper med oprydningen efter katastrofen forrige uge. Oxfam sørger blandt andet for rent vand og hygiejnekit til tusindvis af de overlevende, så smitsomme sygdomme som kolera ikke spreder sig
Oxfams medarbejdere arbejder for at hjælpe ofrene i de værst ramte områder efter mudderskredet i sidste uge
Foto : Oxfam

Oxfam i Sierra Leone er i fuld gang med at hjælpe de mennesker, der blev hårdest ramt af katastrofen i sidste uge, da en bjergside styrtede sammen og skabte et enormt mudderskred i et tæt bebygget område

Mange af Freetowns indbyggere lå og sov, da en bjergside mandag morgen i sidste uge kollapsede efter flere dages tung regn over hovedstaden. Det betød, at alt for mange blev fanget i deres huse af de enorme muddermasser, der pludselig skyllede gennem gaderne. Her en uges tid efter katastrofen er dødstallet næsten oppe på 500, og flere hundrede er stadig savnet. Derudover har tusindvis af mennesker fået ødelagt deres hjem.

Allerede i de første timer efter mudderskredet gik Oxfam i gang med at vurdere skaderne og hjælpe ofrene. Vi ved, at risikoen for sygdomme som kolera er ekstremt høj i tiden efter katastrofer som denne. Og derfor begyndte vi som noget af det første at uddele hygiejnekit og installere vandtanke med rent drikkevand. I løbet af de næste par dage regner vi med at nå ud til mindst 1.500 husstande.

Sammen med vores partnere er vi med til at organisere oprydningen efter naturkatastrofen. Vi sørger for, at lokalsamfundene har adgang til det udstyr, der skal til for at rydde op og holde sygdomme på afstand.

De fleste af af de døde bliver i første omgang fragtet til det lokale Connaught-Hospital. Her sørger Oxfam for sikkerhedsudstyr som beskyttelsesdragter og handsker til de ansatte, så de ikke selv bliver syge.

For børnene er det altafgørende at komme hurtigt tilbage i skolen, så hverdagen igen kan blive så normal som muligt. Jo længere tid der går, fra en katastrofe rammer, til børnene kommer i skole igen, desto større er risikoen for, at de dropper ud - det ved vi fra vores arbejde med uddannelse i katastrofesituationer verden over. Derfor går Oxfam IBIS allerede i denne uge i gang med at uddele skolematerialer og sørge for, at der er lys i husene, så børnene kan lave lektier derhjemme. Vi opretter sikre steder for børnene der, hvor de er indkvarteret, så de har et sted at lege. Og vi hjælper dem tilbage i skolerne, så snart de åbner igen.

Du har stadig mulighed for at støtte ofrene efter mudderskredet i vores nødhjælpsindsamling her. Du kan også sende en sms med teksten LIV til 1220, så støtter du med 150 kroner. Eller indbetale et valgfrit beløb via Mobilepay på 3073 3333. På forhånd tak for din støtte.